Nieuw Frans pretpark geopend niet ver van Belgische grens

In Frankrijk is er voorbije maand een nieuw pretpark geopend. Het gaat om Loos Parc in de regio Nord-Pas-de-Calais, om exact te zijn  in het dorpje Loos-en-Gohelle, niet ver van de stad Arras. De toegang tot het park is gratis, je kan namelijk per attractie betalen. Het park heeft ook een achtbaan in haar assortiment zitten.

 

Loos Parc opende haar deuren op 14 juli 2018, de Franse nationale feestdag. Het pretpark heeft attracties zoals een reuzenrad, een racewagencircuit, vliegende stoelen, een gemotoriseerd paardenparcours, vliegtuigjes, een karting enzoverder. Maar de belangrijkste attractie voor de achtbaanfans is uiteraard de achtbaan. Het gaat om de Family Ride, een Dragon Coaster van DAL Amusement Rides Company. De achtbaan is een powered coaster en heeft de vorm van een ovaal.

Het pretpark richt zich vooral op kinderen tussen de 2 en de 12 jaar. De inkom tot het pretpark is volledig gratis. Betalen kan je doen per attractie via tokens. Voor 1 token betaal je 2 euro. Maar als je er meerdere koopt is het goedkoper. Zo betaal je 10 euro voor 6 tokens, 20 euro voor 14 tokens, 30 euro voor 26 tokens of 50 euro voor 50 tokens. Wie liever niet met tokens werkt, kan een all-in bandje krijgen voor 19 euro per persoon.

Het park is tijdens de vakantie alle dagen geopend van 14 uur tot 19 uur. Tijdens de schoolperiode is het park geopend op woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen eveneens van 14 uur tot 19 uur.

 

Maar Loos Parc is niet het enige nieuwe pretpark dat dit jaar opende in deze Noord Franse regio genaamd Nord-Pas-de-Calais. Cita-Parc opende haar deuren op 15 augustus 2018. Dit park is gelegen in Lille op de oude locatie van Parc Les Poussins, dat een nieuwe eigenaar kreeg. Ook alle attracties die er stonden zijn weggehaald en vervangen door nieuwe attracties, waaronder ook een achtbaan, de Dauphin Express. Dit is een familie achtbaan van de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Loos Parc