S&S Worldwide introduceert nieuw coastermodel: RailRyder

Het Amerikaanse bedrijf S&S Worldwide heeft een nieuw type achtbaan onthuld, genaamd de RailRyder. Dit model is een variant op de Single Rail Coaster, waarbij het treintje over één rail rijdt in plaats van twee.

 

De RailRyder is ontworpen als een familieachtbaan. Enkele jaren geleden bracht het bedrijf al de klassieke Steeplechase Coaster opnieuw uit, waarvan het de patenten had overgenomen van Arrow Dynamics. Deze nieuwe RailRyder is een doorontwikkeling van dat concept.

Bij de RailRyder zijn de karretjes ontworpen met afzonderlijke zitplaatsen, waarbij twee personen in elk karretje kunnen plaatsnemen. Parken kunnen kiezen tussen een heupbeugel of een riem als beveiliging. De minimale lengtevereiste voor een rit is 1 meter.

Er zijn drie varianten van het RailRyder-model beschikbaar. De kleinste variant heeft een lengte van 290 meter, de middelgrote variant is bijna 400 meter lang, en de grootste uitvoering strekt zich uit over 720 meter. De topsnelheid van de kleinste variant bedraagt 50 km/u, terwijl de grotere varianten bijna 60 km/u halen.

De twee kleinste varianten kunnen elk 1 tot 2 treintjes bevatten, met telkens plaats voor 12 personen. De grootste variant kan vier treintjes herbergen.

 

 

Bron en foto: S&S Worldwide