Diskwalificatie voor Energylandia Rally Team in Dakar Rally

Slecht nieuws voor het Energylandia Rally Team in de Dakar Rally. Eryk Goczał en Michał Goczał werden gediskwalificeerd. De reden zou volgens de organisatie een illegale koppeling zijn, maar dat spreekt het team volledig tegen.

 

Eryk Goczał, die de leiding had in de Challenger-klasse met meer dan een uur voorsprong, en Michał Goczał werden gediskwalificeerd in de Dakar Rally. Het team stuurde hierover een persbericht uit om te zeggen dat men hiermee totaal niet akkoord is.

De reden voor de diskwalificatie zou een illegale koppeling zijn, maar daar gaat het team niet mee akkoord. Het gaat om een onderdeel dat uit carbon gemaakt is, wat volgens het team door de organisatie goedgekeurd werd, dat nu zorgt dat het team de rally moet verlaten.

Het team wijst op het feit dat de controle uitgevoerd is op vraag van een concurrerend team, dat op deze manier haar tegenstanders wil uitschakelen. Verder haalt het team aan dat een dag voor het voorval ook plots de moeder van Eryk, Agata Goczał, niet meer het deelnemerskamp binnen mocht.

In principe kan men tegen de beslissing nog in beroep gaan, maar dat haalt volgens het team weinig uit, want de beslissing kan tot dertig dagen op zich laten wachten.

 

Bron en foto: Energylandia