Nieuwe vrijevaltoren Djurs Sommerland krijgt Día de Muertos thema

Het Deense pretpark Djurs Sommerland zal deze zomer haar hoogste attractie ooit openen. De grote nieuwigheid van dit jaar wordt namelijk een vrijevaltoren van 60 meter hoog, die een Mexicaans thema krijgt.

 

Enkele weken geleden kondigde de directeur van Djurs Sommerland al aan dat het park een vrijevaltoren zal openen. Deze toren wordt gebouwd door Funtime en zal een hoogte krijgen van 60 meter. Vallen doen de bezoekers aan een snelheid van 100 km/u.

Onlangs werd ook het thema onthuld. De toren komt in het teken te staan van Día de Muertos, de Mexicaanse dodenherdenking. De nieuwe vrijevaltoren zal gebouwd worden in het themagebied Mexicoland naast de achtbaan Juvelen. De naam van de nieuwe attractie wordt El Grito.

Voor de aankleding werd beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Leisure Expert Group. Eerder werkte dit bedrijf ook al mee aan het themagebied Dinosaurland. Dit gebied opende in 2022 en werd in 2023 uitgebreid. In dit gebied is een van de blikvangers de achtbaan T-Rex Family Coaster.

 

Bron: Djurs Sommerland

Foto’s: Leisure Expert Group