Nieuwe achtbaan en themazone geopend in Djurs Sommerland

Het Deense pretpark Djurs Sommerland opende onlangs haar nieuwe themagebied Dinosaurland. Deze zone werd geopend op de plek waar voorheen een rondvaartje was. In deze zone staat, zoals de naam al doet vermoeden, alles in het teken van dinosaurussen.

 

Grote blikvanger in de zone is de achtbaan T-Rex Family Coaster. Deze werd gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides en is van het type Powered Coaster. Dit betekent dat de baan geen gebruik maakt van de zwaartekracht, maar dat de rit afgelegd wordt door het gebruik van een motor in het treintje. De baan is 400 meter lang. Andere statistieken zijn nog niet bekend. Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 100 cm onder begeleiding. Om alleen plaats te nemen moet je tenminste 130 cm groot zijn.

 

Naast de 400 meter lange familieachtbaan is er nog de Dino Xpedtion te vinden, waar je alle dinosaurussen goed zal kunnen zien. Verder is er een dinosaurusspeeltuin gebouwd waar je oude dinosaurusbotten zal kunnen terugvinden.

 

Bron en foto: Djurs Sommerland