Djurs Sommerland breidt nieuw gebied Dinosaurland uit met nieuwe attracties in 2023

Een recordaantal Deense en buitenlandse gasten hebben dit jaar Djurs Sommerland bezocht. Nog voor het Halloweenevenement begint staat de teller op 770.000 bezoekers. Dat zijn er nu al 50.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar kwam het park uit op 820.000 bezoekers en tijdens Halloween van dit jaar rekent men nu nog op 100.000 extra bezoekers. Met zulke mooie cijfers blikt het park dan ook vooruit op de toekomst en kondigt een uitbreiding aan van hun nieuwe themagebied Dinosaurland.

 

Afgelopen seizoen open Djurs Sommerland het themagebied Dinosaurland. In dit gebied kon je al attracties vinden als de achtbaan T-Rex Family coaster en het rondritje Dino Xpedition. Een ander groot deel van deze zone wordt ingenomen door een speeltuin in de vorm van een opgravingssite.

 

 

In 2023 komen daar enkele nieuwigheden bij. De eerste en meteen de grootste nieuwe attractie wordt SpinOsaurus. Het gaat hier om een Disk’O Coaster, gebouwd door Zamperla. De tweede nieuwe attractie wordt Motorbike Derby, een zogenaamde Sidecar attractie, gebouwd door Technical Park. A

Wat nog meer verandert is het verplaatsen en opnieuw thematiseren van de theekopjesmolen Kannibal Gryderne. Deze had voorheen een plekje waar nu de Disk’O Coaster gebouwd zal worden. De nieuwe locatie komt naast de rondrit te liggen. Het lijkt er ook op dat de oude Koggemolen Abekatten zal moeten wijken. Of deze volledig uit het park verdwijnt of ook een ander plekje krijgt is niet meteen volledig duidelijk.

 

Met de nieuwigheden is een investering gepaard van 50 miljoen DKK oftewel 6,7 miljoen Euro. Als alles goed verloopt, zullen de nieuwe attracties geopend worden wanneer het nieuwe seizoen begint op 29 april 2023.

 

Bron en foto: Djurs Sommerland