Eerste trackdelen Tilt Coaster Circuit Breaker aangekomen in Cotaland

In het Amerikaanse pretpark Cotaland zijn de eerste trackdelen aangekomen voor een spectaculaire Tilt Coaster. Het gaat om Circuit Breaker die gebouwd zal worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De eigenaar wil naast het racecircuit Circuit Of The Americas een volwaardig pretpark uitbouwen. Maar dit wordt niet de enige nieuwe achtbaan voor 2024.

 

Cotaland is een Amerikaans pretpark in Austin in de staat Texas. Het is een onderdeel van het racecircuit Circuit Of The Americas waar onder andere de Formule 1 race van de Verenigde Staten doorgaat. Voor 2024 staan er 2 zeer grote projecten op de planning.

 

Palindrome:

Zo zal er met Palindrome een Infinity Coaster gebouwd worden van het Duitse Gerstlauer Amusement Rides. Deze zal een snelheid krijgen van 82,1 km/u en 29 meter hoog. Het parcours van 374,9 meter lang wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. Tijdens de rit zullen de bezoekers door de 2 inversies, 4 keer overkop gaan en krachten ondervinden van 4,5 G.

 

Circuit Breaker:

Circuit Breaker wordt dan weer een Tilt Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze zal 4 inversies bevatten met onder andere een Rollover Camelback, Barrel Roll Downdrop, Immelmann en een gewone Barrel Roll. Het spectaculairste element wordt natuurlijk de tilt track waarbij de track 90° zal kantelen en de bezoekers de afgrond in razen. Ondertussen kwamen de eerste trackdelen van deze achtbaan aan in het park. Het ziet er naar uit dat dit de eerste nieuwe Vekoma Tilt Coaster zal worden die opent sinds Gravity Max in Discovery World opende in 2002.

Cotaland:

Cotaland is een jong Amerikaans pretpark dat opende in 2020. Het park heeft al 3 rollercoasters waarvan de Texas Wildcat de belangrijkste is. Dit is de Raptor Attack uit het Engelse pretpark Lightwater Valley die onder andere ook nog tussen 1976 en 1981 in Bobbejaanland stond. Het gaat hier om een Wildcat van de Duitse fabrikant Schwarzkopf.

 

Foto’s: American Coaster Enthusiasts