Treintjes nieuwe achtbaan Palindrome aangekomen in Cotaland

In het jonge Amerikaanse pretpark Cotaland werden onlangs de Gerstlauer treintjes geleverd voor de nieuwe Infinity Coaster Palindrome. Deze achtbaan zal een Shuttle lay-out hebben en een verticale lifthill.

 

Vol trots toonde het jonge Amerikaanse pretpark Cotaland de treintjes voor haar nieuwe achtbaan Palindrome die onlangs arriveerden in het park. Deze achtbaan zal openen in 2023. Ook kwamen ondertussen heel wat trackdelen toe, zodat de bouw nu echt wel snel kan gaan.

 

Palindrome krijgt een tracklengte van 374,9 meter en bereikt een maximale snelheid van 82,1 km/uur. De treinen bestaan uit drie rijen van telkens vier passagiers. In de baan zijn twee inversies verwerkt, namelijk een Zero-G Stall en een In-Line Twist. De rollercoaster is speciaal voor het park ontworpen en zal ook over een straat en bestaande gebouwen lopen. De naam verwijst naar het Engelse woord voor palindroom, een term die gebruikt wordt voor een woord dat zowel voorwaarts als achterwaarts kan gelezen worden.

 

Tilt-Coaster in 2023

Behalve de Gerstlauer Infinity Coaster zal het park volgend jaar ook een moderne Vekoma Tilt-Coaster openen. Deze nieuwe achtbaan zal Circuit Breaker gaan heten.

 

Al drie operationele achtbanen

In het park zijn momenteel al drie operationele achtbanen te vinden, deze openden tussen 2020 en 2021. Een van de opmerkelijkste is de klassieke Schwarzkopf-achtbaan Texas Wildcat. Deze achtbaan ging nog door het leven als Raptor Attack in Lightwater Valley.

 

Ook vindt je hier Skyflyer, een Micro Coaster van de SBF Visa Group en de Big Apple achtbaan met de niet zo originele naam Big Apple.

 

Bron en foto’s: Cotaland