Europa-Park kondigt thema nieuwe Powered Coaster aan

Het Duitse pretpark Europa-Park zal naast haar spectaculaire nieuwe achtbaan Voltron, ook nog een tweede nieuwe achtbaan openen. Dat heeft het pretpark bekendgemaakt. Het deelde meteen ook de conceptarts voor deze nieuwigheid. Verder zal ook de boomstamattractie vernieuwd worden.

 

Het Duitse pretpark Europa-Park werd op 19 juni 2023 voor de tweede maal op enkele jaren tijd getroffen door een zware brand. Ditmaal werd de achtbaan Alpenexpress Enzian vernield, ook de boomstamattractie Tiroler Wildwasserbahn en de walkthroughattractie Zauberwelt der Diamanten werden zwaar getroffen.

 

 

 

 

Op X, het voormalige Twitter, heeft Michael Mack, zoon van oprichter Ronald Mack, bekendgemaakt dat Alpenexpress Enzian zal vervangen worden door een gloednieuwe achtbaan. Het gaat wederom om een aangedreven achtbaan op elektriciteit. Ook wordt de attractie van nieuwe treinen voorzien. Langs het parcours komen 30 animatronics waarvan er een deel zullen bewegen. Opnieuw zal de achtbaan gebouwd worden door Mack Rides zelf.

De boomstamattractie Tiroler Wildwasserbahn krijgt een tweede leven. Deze wordt momenteel druk opgeknapt om tegen 2024 te heropenen en de bezoekers van verkoeling te voorzien. De thematisering zal voorzien worden door Universal Rocks, die we onder andere kennen van hun werk bij Fēnix (Toverland), Wicker Man (Alton Towers), Krampus Expédition (Nigloland), Eurosat – CanCan Coaster (Europa Park) en Voltron (Europa Park). Michael Mack deelde enkele conceptarts van de nieuwe attracties, deze zien er alvast erg leuk uit.

Voltron:

Naast de vervanger van Alpenexpress Enzian komt er ook een andere nieuwe achtbaan in Europa Park. Deze zal komen te liggen in het gloednieuwe Kroatisch themagebied. Voltron wordt de eerste Stryker Coaster die Mack Rides zal bouwen. De achtbaan zal een snelheid behalen van 90 km/u en 32,5 meter hoog zijn. Op het parcours van 1385 meter gaan de bezoekers 7 keer overkop. Hiermee wordt het de 14de achtbaan van het park en de 2de waarin de bezoekers overkop gaan. De achtbaan zal verschillende lanceringen bevatten en een draaitafel.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Michael Mack