Klassieke Schwarzkopf achtbaan Texas Wildcat geopend in Cotaland

Het jonge pretpark Cotaland opende onlangs een ware Schwarzkopf klassieker met Texas Wildcat. Dit was voor het park haar derde achtbaan op amper een jaar tijd. Deze achtbaan is afkomstig van het Engelse pretpark Lightwater Valley en krijgt hierdoor een nieuw leven.

 

Cotaland opende op 27 november 2020 de deuren en is gelegen bij het Circuit of The Americas racecircuit. Er staan momenteel al drie achtbanen waaronder een Big Apple van het Turkse bedrijf Levent Lunapark en Skyflyer, een Micro Coaster van het Italiaanse SBF Visa Group. Maar het is de derde achtbaan die onlangs opende, die het meeste aandacht krijgt.

Het gaat om Texas Wildcat, een achtbaan gebouwd door Schwarzkopf, van het type Wildcat. Fans kennen deze achtbaan nog als Raptor Attack uit Lightwater Valley. In 2019 maakte Raptor Attack haar laatste rondjes, daarna sloot ze en was de toekomst onzeker. Nu krijgt ze gelukkig een nieuw leven in Amerika.

Toekomst

Ook voor de toekomst staan er enkele leuke projecten op de planning, waaronder een achtbaan van Gerstlauer in 2022. Palindrome wordt van het type Infinity Coaster, hetzelfde type als Fury in Bobbejaanland en Gold Rush in Attractiepark Slagharen, dit keer wel zonder lanceringen.

In de achtbaan ga je eerst een verticale lifthill van 29 meter op. Tijdens de eerste steile drop maak je meteen een bocht naar rechts. Vervolgens duik je de eerste inversie in, een Zero-G Stall die gelegen is over een autoweg. Na enkele bochten ga je via een In-Line Twist een spike op. Om daarna het parcours achterwaarts opnieuw af te leggen. Net voor de eerste drop zorgt een draaiplatform ervoor dat je terug het station in kan rijden.

Palindrome heeft een tracklengte van 374,9 meter en bereikt een maximale snelheid van 82,1 km/uur. De treinen bestaan uit drie rijen van telkens vier passagiers. De rollercoaster is speciaal voor het park ontworpen en zal ook over een straat en bestaande gebouwen lopen. De naam verwijst naar het Engelse woord voor palindroom, een term die gebruikt wordt voor een woord dat zowel voorwaarts als achterwaarts kan gelezen worden.

 

Bron en foto’s: Matt – Cotaland