Derde achtbaan voor het Engelse Funland at the Tropicana

Het Engelse pretpark Funland at the Tropicana krijgt dit jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat om een grote achtbaan voor het hele gezin. De achtbaan heeft de naam Wild Mouse maar is geen wilde muis achtbaan zoals de naam het doet vermoeden.

 

Tot voor kort hadden achtbaanfanaten nog nooit gehoord van het Engelse pretpark Funland at the Tropicana, simpelweg omdat ze niet wisten dat er achtbanen stonden. Dit jaar pakt het pretpark uit met een grote familie achtbaan met de Zyklon / Galaxy lay-out. De achtbaan heeft een verwarrende naam want ze heet Wild Mouse, hoewel het helemaal geen wilde muis achtbaan is.

 

 

Door de komst van de achtbaan ging onze redactie verder graven naar wat dit park nog allemaal te bieden heeft. Hierdoor ontdekten we dat het park nog twee andere achtbanen in het park heeft staan die nog niet bekend waren bij het grote publiek. Zowel de grote rollercoaster database als coaster-count wisten niet af van het bestaan van de twee alreeds bestaande achtbanen.

 

 

Het gaat om een echte spinning wilde muis achtbaan die trouwens ook de naam Wild Mouse heeft (wat verwarrend!) en om een kinderachtbaan met de naam Wacky Worm die de zelfde lay-out heeft als de naam doet vermoeden. In de winter wordt de Wacky Worm omgedoopt tot Santa’s Magical Sleigh Ride en wordt de groene rups trein vervangen door een trein met rendieren.

 

 

Bron, Foto’s en Video’s: Funland at the Tropicana