Funland Theme Park heropent met drie nieuwe achtbanen

Het Britse pretpark Funland Theme Park, bij Weston-Super-Mare in Engeland, heeft haar aanbod van attracties deze winter compleet vernieuwd. Bij alle nieuwe attracties zitten verschillende flatrides maar ook drie achtbanen.

 

Sinds 2018 besloot het Engelse kustdorpje Weston-Super-Mare op hun pier verschillende attracties te gaan plaatsen. De pier werd omgedoopt tot Funland at the Tropicana en het was de Britse exploitant James Rogers die er zijn attracties mocht neerzetten. Zo konden we genieten van een Wacky Worm achtbaan voor de kinderen en een Zyklon achtbaan met de verwarrende naam Wild Mouse.

Na een exploitatietermijn van 2 jaar werd het contract in 2020 overgedragen aan de Britse exploitant Darren Matthews en werd het pretpark omgedoopt tot Funland Theme Park. Alle attracties van de voorbije twee jaar verder weggehaald en vervangen door nieuwe attracties van Matthews. Deze keer kwamen er drie achtbanen naar het park, een Go Gator voor de allerkleinsten, een Big Apple met de naam Caterpillar en een Wilde Muis met de naam Crazy Mouse voor de tieners. Daarnaast werden er natuurlijk ook heel wat andere attracties geplaatst zoals thrillrides en flatrides.

Ondertussen heropende Funland Theme Park op 12 april haar deuren na de verplichte coronasluiting. Het exploitatiecontract van Matthews bleek deze keer maar voor 1 jaar te duren en een nieuwe exploitant maakte zijn intrede op de pier van Weston-Super-Mare. Alle attracties van Matthews zijn dus weg en vervangen door een heleboel nieuwe thrillrides en flatrides waaronder de bekende Rock Rage, Midnight Express Matterhorn en Waltzer en een heleboel kinder- en familieattracties. Daarnaast zijn er ook opnieuw 3 achtbanen terug te vinden.

We komen meteen een oude bekende tegen want de Crazy Coaster van de Duitse exploitanten Toni Thoma en Theodora Hartmann vinden we hier terug. Deze achtbaan was tussen 2017 en 2020 verschillende malen in het Duitse pretpark Trampoline Trier terug te vinden wanneer deze niet over de kermissen rondreisde. Het indoorpretpark is immers eigendom van Thoma en Hartmann. Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat de Crazy Coaster niet meer naar Trampoline Trier zou terugkeren en nu is ook duidelijk geworden waarom. De Crazy Coaster is trouwens een Spinning Coaster die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

De grootste achtbaan is de Euro Coaster, een Zyklon achtbaan die gebouwd werd door het Italiaanse SBF Visa Group. De achtbaan was voor haar komst naar Funland Theme Park in handen van de exploitantengroep Euro Rides Asia gevestigd in Hong Kong. De achtbaan reisde voordien rond in China, Hong Kong en Singapore en is dus helemaal van uit Azië naar het Verenigd Koninkrijk gekomen.

De laatste achtbaan is er eentje voor de kinderen. Het gaat om een gloednieuwe Runaway Train, een erg populair model op de Britse kermissen. Het parcours is in de vorm van een ovaaltje en een achtbaantrein in de vorm van een echte trein, rijdt hier over het parcours.

De Engelse vlogger Coaster Crazy ging langs in Funland Theme Park en bracht heel wat leuke foto’s mee:

Bron & foto’s: Coaster Crazy