Santa’s Village sluit haar oudste achtbaan Rudy’s Rapid Transit Coaster

Het Amerikaanse pretpark Santa’s Village, gelegen in Jefferson, kondigde aan afscheid te gaan nemen van haar oudste achtbaan.. Ze opende in 1988 maar zal voor het einde van dit seizoen gesloten worden.

 

Rudy’s Rapid Transit Coaster zal in de loop van dit seizoen gesloten worden in het Amerikaanse Santa’s Village . Een precieze datum is niet gecommuniceerd. Bezoekers van het park kunnen wel nog snel een ritje maken op de achtbaan, want de sluiting zal ergens in de herfst plaatsvinden.

 

Santa’s Village  is een pretpark dat volledig in het teken staat van Kerstmis en de winter. De achtbaan die het park zal sluiten opende in 1988. Ze was op dat ogenblik niet volledig nieuw, want voorheen stond ze in New England Playworld. Daar ging de baan open in 1981, ze moest echter verdwijnen toen het park de deuren sloot in 1987. Haar naam in dat park was Firefly Roller Coaster.

Rudy’s Rapid Transit Coaster is een achtbaan van het type Tivoli Large, gebouwd door Zierer. De baan is 8 meter hoog en 360 meter lang, het treintje bereikt een snelheid van 36 km/u.

 

 

Bron en foto: Santa’s Village