SeaWorld Orlando maakt openingsdatum Pipeline: The Surf Coaster bekend

Het Amerikaanse park SeaWorld Orlando was de laatste maanden druk bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan, die meteen ook uniek is in de wereld. Pipeline: The Surf Coaster is namelijk de eerste zogenaamde Surf Coaster die B&M ooit bouwde. Nu de bouw ten einde loopt werd de openingsdatum bekendgemaakt.

 

Na maanden van bouwen kondigde SeaWorld Orlando de openingsdatum van haar zevende achtbaan aan, welke de eerste in haar soort wordt. Pipeline: The Surf Coaster werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard en werd geïnspireerd op de kracht van de oceaan en het zeeleven en vooral het gevoel dat je krijgt bij het surfen. De eerste gelukkigen die plaats mogen nemen worden de abonnementhouders van het park. Die mensen zullen op 12 mei een ritje kunnen maken, andere bezoekers moeten nog geduld hebben tot 27 mei.

 

Pipeline – The Surf Coaster

Pipeline – The Surf Coaster is een zogenaamde Surf Coaster. Dit is een doorontwikkeling van de Stand Up Coaster die ondertussen uit vele parken aan het verdwijnen is. Bij de Surf Coaster staan de bezoekers dus ook recht tijdens de rit, maar de stoeltjes zijn zo ontworpen dat ze op en neer bewegen.

De rit begint met een landering, door middel van een LSM aandrijving. De lancering brengt je naar een snelheid van 96,6 km/u. De baan heeft een hoogte van 33,5 meter en een lengte van 899,2 meter. Er zit ook één inversie in de baan verwerkt, namelijk een Corkscrew.

 

Eerste virtuele onride

 

Bron: SeaWorld Orlando