Super 8er Bahn heeft Oostenrijks park Wiener Prater verlaten

De achtbaan Super 8er Bahn, welke sinds 1997 haar rondjes reed in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater, heeft het park verlaten. De baan reed voor het laatst aan het einde van het seizoen in 2022 en werd onlangs ontmanteld.

 

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater nam afscheid van haar achtbaan Super 8er Bahn. Dit was een grote familieachtbaan die gebouwd werd in 1997. Ze werd uitgebaat door Liliputbahn en had een oppervlakte van 28,8 op 80,5 meter. Super 8er Bahn was een uit de kluiten gewassen achtbaan van de Italiaanse bouwer Pinfari. De rollercoaster had een hoogte van 21 meter en een lengte van 780 meter.

 

 

De baan verhuist nu naar India. Het is voorlopig onduidelijk of ze aan een ander park, aan een kermisreiziger of een handelaar verkocht werd.

 

Nieuwe achtbaan op komst en een oude bekende keert terug.

Er is ook leuker nieuws uit Wiener Prater te melden, want dit jaar zal Olympia Looping opnieuw haar opwachting maken in het park. Maar het grootste nieuws blijft ongetwijfeld de komst van de gloednieuwe achtbaan Wiener Looping, een achtbaan van het type Big Dipper, gebouwd door Mack Rides.

 

 

Bron: RCDB

Foto:TPF