Met Wiener Looping wil Wiener Prater de grootste achtbaan van Oostenrijk openen

In de zomer van 2023 zal in het Oostenrijkse stadspretpark Wiener Prater de grootste achtbaan van het land openen met Wiener Looping. Deze achtbaan wordt gebouwd en uitgebaat door Stefan Sittler-Koidl. De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door Mack Rides en wordt van het type Big Dipper.

 

Met de komst van de nieuwe achtbaan wil uitbater Stefan Sittler-Koidl naar eigen zeggen een nieuw icoon creëren in Wenen. De nieuwe achtbaan moet alvast de grootste van het land worden. Wiener Looping wordt een achtbaan van het type Big Dipper, een type dat we kennen van Dynamite in Freizeitpark Plohn en Lost Gravity in Walibi Holland, verder bouwt Mack Rides momenteel ook een baan van dit type in Europa-Park.

De naam Wiener Looping is een knipoog naar een oude Schwarzkopf achtbaan die ooit in het park stond en dezelfde naam droeg. Voor het stationsgebouw deed men beroep op de Oostenrijkse architect Otto Wagner. Het station zal een art-nouveaustijl krijgen en biedt vanuit de 40 meter hoge toren een mooi uitzicht over de baan.

Wiener Looping zal te vinden zijn tegenover Big Ghost Train, op een plek waar voorheen Olympia Looping meermaals opgesteld werd. De bouwwerken gaan in januari van start en men hoopt zeven maanden later de baan te kunnen openen.

 

 

Bron en foto’s: Koidls