Fotoalbums: VAE-trip 2023: Jebel Jais & Saqr Park – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Vandaag nemen we jullie mee op reis door de Emiraat Ras al-Khaimah.

 

Jebel Jais:

Jebel Jais is de hoogste berg van de VAE en deze is gelegen in de Emiraat Ras al-Khaimah. Op de berg is sinds 2022 ook een Alpine Coaster van Wiegand terug te vinden. Deze heeft de naam Jais Sledder gekregen en is 1840 meter lang waarvan er 1295 meter afdaling is. De alpine coaster heeft de meest belachelijke veiligheidsregels van de meer dan 100 alpine coasters die ik al gedaan heb. Hier mag je bijvoorbeeld niets meenemen in je zakken waardoor je na het betalen terug naar de auto moet lopen om je geldbeugel en gsm achter te laten vooraleer je een ritje kan maken. Geen mooie foto’s van op de liftheuvel dus. Loslopende berggeitjes krijg je dan weer wel te zien.

Saqr Park:

Saqr Park is een outdoor park gelegen in de Emiraat Ras al-Khaimah. Het is sinds enkele jaren een onderdeel van Happy Fun keten en bevat 2 rollercoasters waarvan er eentje tijdens ons bezoek helaas gesloten was. Het gaat om een Big Apple met de naam Worm Train gebouwd door het Turkse bedrijf DAL en om Dragon Coster, een Zamperla powered coaster met dubbele helix. Het park is ruim opgezet en je kan je wagen zowel parkeren voor de ingang van het park alsook gewoon naar binnen rijden met de wagen in het pretpark tussen de attracties parkeren. Let op, dit park is op zondagen enkel toegankelijk voor vrouwen.