Texaans pretpark Joyland Amusement Park zal dan toch moeten sluiten

Het Amerikaanse pretpark Joyland Amusement Park kondigde in oktober 2022 haar sluiting aan, de inboedel en attracties zouden kort hierna geveild worden. Maar iets later kwam er goed nieuws naar buiten van de eigenaars, er waren overnemers gevonden voor het park. Jammer genoeg blijken de potentiële overnemers zich nu terug te trekken.

 

Joyland Park werd oorspronkelijk geopend in 1948 als Mackenzie Park Playground en stond later bekend als Whit’s Playground voordat het de huidige naam Joyland Amusement Park aannam. In het park kan je behalve enkele klassieke attracties, drie achtbanen vinden.

In oktober brachten de eigenaars van het park het spijtige nieuws naar buiten dat het park voorgoed de deuren zou sluiten en alle inboedel verkocht zou worden. De belangrijkste redenen voor deze beslissing waren volgens de familie dat de regio gevoelig is voor overstromingen, het moeilijk is om werknemers te vinden, er regelmatig vandalisme plaatsvindt en tenslotte ook dat de eigenaars zelf vinden dat ze te oud worden.

Enkele weken later dienden zich dan toch ondernemers zich aan die het park zouden overnemen, waardoor de toekomst verzekerd leek. Maar nu lijkt de hoop op een heropening volledig verdwenen. De nieuwe eigenaars trekken zicht terug, waardoor het park alsnog gesloten wordt.

 

 

Bron en foto: Joyland Amusement Park