Testritten voor nieuwe achtbaan Storm in Tusenfryd gestart

Het Noorse pretpark Tusenfryd is volop bezig met de bouw van een nieuwe grote achtbaan. De achtbaantrack is volledig klaar en de treinen zijn op de baan gezet. Het park is gestart met de eerste testritten.

Storm – The Dragon Legend wordt een hangende achtbaan van de Duitse bouwer Gerstlauer. Op Facebook deelde het park de eerste testen waarbij de trein zachtjes uit het station wordt gelanceerd. Op termijn moet de trein een snelheid van 100 km/u behalen.

 

De nieuwste sensatie van het park heeft een hoogte van 33 meter. De trein zal driemaal gelanceerd worden. De eerste lancering gebeurt voorwaarts waarna het treintje terug achterwaarts rijdt en opnieuw gelanceerd wordt. Het treintje zal na de achterwaartse lancering even stilhangen op een grote hoogte om vervolgens terug voorwaarts door de derde lancering te rijden, waarna het volledige parcours afgelegd wordt.

Doorheen het verdere parcours zijn er drie inversies. Twee keer een dive loop en één maal een reverse sidewinder. In elke trein is er plaats voor 16 passagiers.

Een openingsdatum is tot nu toe nog niet bekendgemaakt.
 

Bron: Tusenfryd
Foto: coasterblog.se