Texaans pretpark Joyland Amusement Park sluit voorgoed

Het pretpark Joyland Amusement Park opende in 1948 de deuren, toen nog onder een andere naam. In 1973 kwam het in handen van de familie Dean, die nu besloten het park voorgoed te sluiten. Het park en inboedel zullen geveild worden.

 

In 1948 werd het pretpark Mackenzie Park Playground geopend, een park dat in 1973 overgenomen werd door de familie Dean. Deze familie hernoemde het park naar het huidig Joyland Amusement Park. Het is diezelfde familie die onlangs aankondigde dat het park voorgoed zou sluiten. Eind oktober zal een veiling volgen waarbij het park en inboedel verkocht worden. Tenzij een er nog een koper gevonden wordt die oprechte interesse heeft.

De belangrijkste redenen voor deze beslissing waren volgens de familie dat de regio gevoelig is voor overstromingen, het moeilijk is om werknemers te vinden, er regelmatig vandalisme plaatsvindt en tenslotte ook dat de eigenaars zelf vinden dat ze te oud worden.

In het park sluiten hiermee drie achtbanen. De oudste is Galaxy die opende in 1995. Dit was een Zyklon Coaster gebouwd door SDC. De tweede achtbaan werd geopend in 2017 en is een simpel spiraaltje van Wisdom Rides, dat de naam Dragon Wagon had. Tenslotte opende in 2019 nog de achtbaan Sand Storm, een Blizzard Coaster van Cavazza Diego. De achtbanen waren telkens tweedehands.

 

 

 

 

Bronnen en foto’s: Joyland Amusement Park, Wikipedia, RCDB