Texaans pretpark Joyland Amusement Park van sluiting gered

Het Amerikaanse pretpark Joyland Amusement Park kondigde onlangs haar sluiting aan, de inboedel en attracties zouden kort hierna geveild worden. Maar nu kwam er goed nieuws naar buiten van de eigenaars, er zijn overnemers gevonden voor het park. Zo krijgt het park een nieuwe toekomst.

 

De eigenaren van Joyland Park, David en Kristi Dean, kondigden onlangs aan dat ze hun park zouden sluiten. Een openbare veiling stond gepland om de inboedel te verkopen, maar die werd nu geannuleerd, want het koppel kwam met leuk nieuws. Jim en Kai Evans en Darryl en Stephanie Holland, beide koppels uit Lubbock, nemen namelijk het park volledig over en zullen het een nieuwe toekomst geven. Om alles in goede banen te leiden zullen ook de vorige eigenaars nog een jaartje meedraaien in 2023.

Joyland Park werd oorspronkelijk geopend in 1948 als Mackenzie Park Playground en stond later bekend als Whit’s Playground voordat het de huidige naam Joyland Amusement Park aannam. In het park kan je behalve enkele klassieke attracties, drie achtbanen vinden.

 

Achtbanen

De oudste is Galaxy die opende in 1995. Dit is een Zyklon Coaster gebouwd door SDC. De tweede achtbaan werd geopend in 2017 en is een simpel spiraaltje van Wisdom Rides, dat de naam Dragon Wagon draagt. Tenslotte opende in 2019 nog de achtbaan Sand Storm, een Blizzard Coaster van Cavazza Diego. De achtbanen waren telkens tweedehands.

 

 

 

 

 

Bronnen en foto’s: Joyland Amusement Park