Skyline Attractions presenteert nieuwe familie achtbaan

 

De Amerikaanse attractie fabrikant Skyline Attractions heeft op de IAAPA Expo in Orlando een nieuw type achtbaan aangekondigd. TrailRunner Family Coaster is zoals de naam doet vermoeden een Family Coaster maar met 1 rail in plaats van 2.

 

Op de IAAPA Expo in Orlando zijn dit jaar heel wat nieuwigheden aangekondigd. Zo kwam Skyline Attractions met een nieuwe variant op de Single Rail Coasters. TrailRunner Family Coaster is namelijk een Single Rail Coaster maar dan zonder spectaculaire inversies en drops, gericht op families dus. Daarmee is de Amerikaanse fabrikant de eerste die een Single Rail Coaster voor families aanbiedt. De fabrikant belooft dat de achtbaan eenvoudig aan te passen is aan gelijk welke ruimte of landschap indien nodig. Ook komt er bij de constructie geen laswerk aan te pas en wordt er enkel met staal en klinknagels gewerkt. Hierdoor zouden de kosten en het onderhoud drastisch omlaag moeten gaan voor de pretparken. Ook zou het zorgen voor minder slijtage aan de wielen.

Het track van dit type achtbaan heeft gelijkenissen met het ondertussen bekende Titan Track. Ook bij dit type track komt er geen laswerk aan te pas. Bij TrailRunner is er de mogelijkheid om te werken met een klassieke optakeling met ketting, maar ook een lancering met banden behoort tot de mogelijkheden. Beide zouden ook gecombineerd kunnen worden. De trein bestaat uit maximaal 12 2-personenwagens. Indien de klant dit wil kunnen er optioneel een extra beveiligingscontrole en veiligheidsgordels aan de trein worden toegevoegd. Er wordt gewerkt met 1 rij per wagon, zo is de trein wendbaarder en kan het de korte bochten op parcours aan. Indien parken dit willen kan de rail van deze coaster ook worden beplakt met vinyl-stickers om zo het thema van de attractie te versterken. Denk maar aan glibberige slang als rail.

Voor deze achtbaan wordt er samengewerkt met een heleboel andere Amerikaanse verkopers en leveranciers. Zo werkt ook Great Coasters International mee aan de bouw en ontwerp van dit type achtbaan.

 

 

bron & foto: Skyline Attractions