Oasis at Lakeport wordt een nieuw 300 miljoen dollar kostend pretpark in Missouri

Er werd onlangs een nieuw groots project voorgesteld dat gebouwd zal worden in het Amerikaanse Missouri. Aan Lake of the Ozarks zal namelijk 300 miljoen dollar geïnvesteerd worden in een entertainment gebied en pretpark. Opvallend aan dit project is dat ze in zee gaan met de nieuw Zwitserse bouwer Noble Rides, een dochterfirma van Jinma Rides, ook wel gekend als Golden Horse.

 

Amerikaanse firma’s SkyView Partners en Tegethoff Development zullen samen instaan voor de bouw van dit 300 miljoen dollar kostende resort, waarin een entertainment gebied en een pretpark gebouwd worden. In het resort komen meerdere attracties, een amfitheater en restaurants.

 

In een filmpje krijgen we al een eerste blik op het resort, waarvan de werkzaamheden in 2023 zouden moeten beginnen en uiteindelijk geopend zal worden in 2024.

 

Momenteel kennen we al enkele van de attracties die zullen geplaatst worden in het park, zoals een groot reuzenrad, een soort Enterprise attractie en enkele achtbanen. Als de beelden in het filmpje correct zijn komt er alvast een achtbaan van het type Eurofighter, gebouwd door Gerstlauer. Maar het is vooral opmerkelijk dat het resort ook in zee zal gaan met de nieuwe attractiebouwer Noble Rides.

Noble Rides is namelijk een dochterbedrijf van het Chinese bedrijf Jinma Rides, dat voorheen door het leven ging als Golden Horse. Met Europese tak van het bedrijf wil men de Europese markt gaan veroveren met attracties die volledig aangepast zijn aan de Europese veiligheidsnormen.

Het bedrijf biedt op hun site al heel wat attractietypes aan, waaronder ook achtbanen. Van die achtbanen zouden er alvast twee gebouwd worden in Oasis at Lakeport. Het gaat dan om een Spinning Coaster en een achtbaan met LSM lancering. Van deze laatste stelde het bedrijf op IAAPA beurs alvast het treintje voor.

 

Bron: Noble Rides, Blooloop en European Coaster Club