National Roller Coaster Museum ontvangt nieuw pronkstuk uit Canobie LakePark

Het Amerikaanse National Roller Coaster Museum ontving onlangs een nieuw pronkstuk in haar collectie. Het Amerikaanse pretpark Canobie Lake Park schonk namelijk onderdelen van haar iconische achtbaan Canobie Corkscrew aan het museum.

 

Binnenkort zullen de bezoekers van het Amerikaanse National Roller Coaster Museum  de Corckscrew inversie van de achtbaan Canobie Corkscrew uit Canobie Lake Park kunnen bewonderen. Dit museum kreeg dit jaar al meerdere schenkingen zoals een oud treintje van Eurosat in Europa-Park en het treintje van Schwarzkopf-achtbaan Montezooma’s Revenge uit Knott’s Berry Farm.

Vijf transporten waren er nodig om het gevaarte tot aan het museum te krijgen. Behalve een bijdrage van Canobie Lake Park kon het museum rekenen op donateurs Gary Slade en Hunter Novotny, en financiële steun van Jeff Novotny.

 

Canobie Corkscrew

Deze achtbaan begon haar leven in 1975 als Chicago Loop in het ondertussen gesloten Amerikaanse pretpark Old Chicago. In 1980 sloot ze in dat park en verhuisde ze naar het Amerikaanse pretpark Alabama State Fairgrounds, dat eveneens ondertussen niet meer bestaat. Hier ging de baan door het leven als Corkscrew van 1982 tot 1986. In 1987 kreeg ze dan weer een nieuw leven als Canobie Corkscrew in Canobie LakePark, waar ze uiteindelijk in 2021 voorgoed tot stilstand kwam.

Canobie Corkscrew was een baan gebouwd door Arrow Dynamics. De baan had een hoogte van 22 meter en twee inversies, namelijk een dubbele kurkentrekker.

 

 

Bron en foto’s: National Roller Coaster Museum, RCDB