Europa-Park schenkt achtbaantreintje Eurosat aan Roller Coaster Museum

Na 28 jaar dienst renoveerde Europa-Park haar achtbaan Eurosat en gaf deze een Frans thema, dat rond de befaamde Moulin Rouge draait. Hierbij werden track en treintjes volledig vervangen. Een van die treintjes schenkt het park nu aan het National Roller Coaster Museum.

 

Meer dan 28 jaar lang reden zeven treintjes over de achtbaan EuroSat in Europa-Park. meer dan 80 miljoen bezoekers maakten hierin een ritje. De oorspronkelijke treintjes werden gebruikt tussen 1989 en  5 november 2017. Daarna sloot de achtbaan ongeveer tien maanden voor een grote renovatie, waarbij de volledige track en de treintjes vervangen werden en een nieuw thema toegevoegd werd.

Een van de afgedankte en pas gerestaureerde treinen krijgt nu een nieuw thuis. De familie Mack schonk het aan het National Roller Coaster Museum in Arlington te Texas (VS). Een ander treintje van de baan siert nu een bushalte.

Bron en foto’s: Europa-Park