SeaWorld San Antonio opent allereerste gelanceerde boomstamattractie ter wereld

Het Amerikaanse park SeaWorld San Antonio zal volgend jaar een waterattractie openen die enkele unieke elementen bevat. Zo wordt Catapult Falls de eerste boomstamattractie met een lancering en zal deze tevens de steilste drop op een soortgelijke attractie bevatten.

 

Op de  IAAPA Expo Europe in Londen stelde de Zwitserse fabrikant onlangs een compleet  nieuw concept voor van haar bekende boomstamattractie. Deze versie zou meerdere speciale elementen kunnen bevatten, zoals een lancering. Niet veel later kondigde SeaWorld San Antonio haar nieuwe waterattractie Catapult Falls aan, die geopend zal worden in 2023.

Catapult Falls wordt dus de allereerste boomstamattractie met een lancering. Zelf noemt men dit type een Flume Coaster. Wie plaatsneemt in het bootje zal de rit beginnen met een lancering aan ongeveer 33 kilometer per uur, om zo over een airtimeheuvel gestuurd te worden. Vlak voordat men aan de hoogste drop begint wordt het bootje omhoog getild door een speciale lift. Hierna volg een steile drop van 53°, wat vergelijkbaar is met die van Chiapas in Phantasialand.

 

 

Bron en foto: SeaWorld San Antonio