Treintje Montezooma’s Revenge gedoneerd aan National Roller Coaster Museum

Onlangs sloot het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm haar achtbaan Montezooma’s Revenge  voor een grote renovatie. Het oude treintje van deze baan zal voortaan een plekje krijgen in het Amerikaanse National Roller Coaster Museum.

 

Het treintje van de achtbaan Montezooma’s Revenge in Knott’s Berry Farm zal gespaard blijven van een stille dood. Dit treintje werd geschonken aan het National Roller Coaster Museum. Zo blijft een stukje geschiedenis van de achtbaan bewaart, die gebouwd werd door de legendarische fabrikant Schwarzkopf.

Montezooma’s Revenge is van het type Shuttle Loop en heeft een lengte van 243,8 meter, een hoogte van 45,1 meter en bereikt dankzij de huidige lancering een snelheid van 88,5 km/u op 4,5 seconden. Tijdens de rit ga je eenmaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts doorheen een looping.

Bij de vernieuwde versie hoort ook een nieuw treintje, dat geleverd wordt door Premier Rides, tevens wordt de lancering volledig aangepast. Special aan het nieuwe systeem zal zijn dat je niet zal weten in welke richting je zal vertrekken. Bij elk ritje zal dat namelijk anders zijn.

 

Bron en foto’s: National Roller Coaster Museum