Sfeerverslag: Plopsaland De Panne (K3 Mango Mango Weekends) – zaterdag 06 augustus 2022

Het is al een tijdje geleden dat Hannelore en ik Plopsaland De Panne nog eens bezocht hebben. Vandaag brengen we daar samen met Dimitri en Lies verandering in want we gaan genieten van Plopsa Late Night. Het West-Vlaamse pretpark is tijdens dit evenement geopend tot 22u30. Dat betekend dus een ritje Ride to Happiness in het donker. Om 18u30 komen ook de meisjes van K3 optreden, het belooft dus een plezante avond te worden.

 

Om 17u komen we aan op een grasveld dat vandaag functioneert als parking voor Plopsaland De Panne. Alle andere parkings staan dus al vol, het zal dus druk zijn. Uit ervaring weet ik dat na het K3 optreden al vlug wat kalmer wordt. De bedoeling was om eerst nog een ritje Heidi The Ride mee te nemen, al werd dat plan vlug in de vuilnisbak gegooid. De wachtrij stond tot beneden en gaat voor geen meter vooruit. Daarop besloten we eerst te gaan genieten van de “magische” Plopsa Parade.

We namen een kijkje bij de werkzaamheden aan het nieuwe indoor Bumba-gebied. De ruwbouw staat voor een heel groot stuk al overeind. Ik ben alvast heel nieuwsgierig naar het eindresultaat en de darkride die we daar gaan terugvinden.

Ondertussen was het al bijna 18u en we besloten richting het Dorpsplein te wandelen. Daar eten we elk een veel te dure BBQ-worst. Maar liefst € 5,99 voor een worst, de Plopsa-prijzen beginnen toch stilaan de pan uit te swingen. Ook de € 4,99 voor een drankje vind ik erover. Maar we zijn hier natuurlijk voor het K3 optreden. Er stond al 2 rijen met mensen toen we in het park aankwamen en ondertussen staat zowat de helft van het plein al vol. Een goed half uurtje later begint K3 met het optreden en kunnen we genieten van bekende hits zoals Oya Lélé, Waterval en natuurlijk hun nieuwste nummer, Mango Mango.

Tijd voor wat actie. Ondertussen zijn Dimitri en Lies erbij gekomen en sluiten we aan in de wachtrij voor Anubis The Ride. Deze Gerstlauer achtbaan gaf de laatste jaren een nogal ruw ritje weg maar daar valt vandaag niets meer over te zeggen. Er is duidelijk aan gewerkt geweest en dat voel je, want de hele rit konden we genieten van een comfortabele rit. Gelukkig is de lancering nog altijd even goed, ruw maar met enorm veel kracht.

Ook een ritje op Ride to Happiness mocht niet ontbreken. Sinds trein 2 eens heeft stilgestaan op de tophat voel je wel degelijk het verschil. Vroeger kon je al eens een wat flauwere start hebben maar dat is nu voorgoed verleden tijd. Vandaag worden we weer afgevuurd als voorheen en worden we nog net niet naar de ruimte gekatapulteerd. Mijn lievelingselement blijft wel nog steeds de looping. Je weet namelijk nooit hoe je die neemt. Al draaiend, in achteruit of toch voorwaarts? Het kan allemaal.

We waren eventjes teleurgesteld toen bleek dat de Nachtwacht-flyer gesloten was. Gelukkig bleek het maar een kleine storing en konden we een paar minuten later onmiddellijk instappen. Wat volgde, is een schitterend uitzicht over het hele park.

De avond begint langzaamaan te vallen, dus besluiten we een ritje op de DinoSplash te maken. Deze wildwaterbaan komt namelijk prachtig tot zijn recht in het donker. De vulkaan met lava is prachtig opgelicht en ook de rest van de gecreëerde jungle zorgt voor heel wat sfeer. Jammer genoeg hebben we sinds vorig jaar wat last van keuzestress want ook The Ride to Happiness is top in het donker.

Afsluiten doen we natuurlijk op The Ride to Happiness. Het is meermaals zo gebleken dat deze achtbaan echt een toprit weggeeft ‘s avonds laat. Ook vandaag is dat weer het geval en worden we met volle kracht overal doorheen gesleurd. Dat begint al bij de tophat maar ook de inversies stellen niet teleur. Dan heb je nog die paar airtimeheuveltjes op het laatste die zorgen voor een schitterend einde.

Hiermee sluiten we ons dagje af. Binnen 5 minuten start het vuurwerk dus iedereen blijft nog in het park. Wij daarentegen besluiten te vertrekken en de drukte voor te zijn. Wederom hebben we genoten van ons bezoekje aan het park. Er was een leuk optreden en het attractie aanbod is de laatste jaren meer en meer opgeschaald richting tieners en volwassenen. Wel blijft het jammer dat drank en eten zoveel geld kost in het park. Als een park zoals Disneyland drank verkoopt onder de 4 euro, moet dat zeker ook mogelijk zijn in Plopsaland. Maar goed, dat geld kunnen ze dan investeren in nieuwe zitbanken. Dat was duidelijk nodig vandaag want er was al een bank volledig gesneuveld bij de Piratengrill en ook het bankje dat we gebruikt hebben aan de Nachtwacht-flyer was niet zo stevig meer. Uiteraard is het hoogseizoen bijna voorbij en komt daar in september vast en zeker verandering in. Tof om te zien dat de pretparken het na de coronaperiode nog steeds goed doen en dat er opnieuw heel wat volk over de vloer komt. Tot het volgende evenement Plopsaland!