Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – 19 maart 2022

Vanaf dit jaar is Plopsaland De Panne bijna het hele jaar open. In de winter is het park geopend in de weekends en op woensdag. Vanaf april is het park dan weer iedere dag open. Onlangs zijn we tijdens een weekend in maart nog eens een bezoekje gaan brengen aan Plopsaland De Panne.

 

Het park is zoals gewoonlijk vanaf 10 uur geopend. Stipt om 10 uur lopen we dan ook onder het grote doek dat hangt over de ingang van het park. Het is duidelijk niet druk wanneer we het park betreden, enkel bij Maya De Bij zien we wel wat volk staan dat duidelijk met de bekende bij op de foto wilt.

Aangezien The Ride to Happiness nog niet geopend is besluiten we dat Heidi The Ride onze eerste attractie voor vandaag zal worden. Heidi is een houten achtbaan, de ingang ervan ligt in een mooi Zwitsers dorpje. Lang wachten hoeven we niet te doen, want na 2 minuten kunnen we al genieten van een ritje vanop de eerste rij. Aan de reacties achter ons te horen is vooral de eerste drop het spectaculairst. De rest van het baanverloop lijkt alsof je aan het sleeën bent in de bergen. En wanneer Heidi op het einde vraagt of we het leuk vonden in de bergen, kunnen we alleen maar volmondig ‘ja’ antwoorden.

De volgende attractie is alweer een achtbaan. De K3 Rollerskater, waarvan we weten dat de wachttijd hier vlug kan oplopen, is zoals de naam al doet vermoeden een achtbaan dat volledig in het teken van K3 staat. De vroegere Rollerskater werd een paar jaar geleden in een nieuw jasje gestoken. Zo werd de wasmachine een grote audiobox en kreeg de trein een verfrissend nieuw uiterlijk. De populaire K3-liedjes krijg je er nog gratis bij.

Tussen Heidi The Ride en de K3 Rollerskater ligt er nog een achtbaan. Dit is natuurlijk De Draak, een powered coaster die zich een weg baant tussen het kasteel van Koning Samson en de Dino Splash. Wederom hoeven we niet te wachten en kunnen we direct genieten van een toffe rit over het water. Jammer dat de Draak niet meer zoals vroeger drie rondjes over het meer maakt. Helaas moeten we het nu stellen met één rondje, wat ik wel wat kort vind.

Ondertussen is ook The Ride to Happiness geopend. Uiteraard moeten we hier wel eventjes wachten. Zeker omdat de achtbaan maar met één trein werkt vandaag. Dit is natuurlijk een gevolg van de blokkade enkele weken geleden. Ze onderzoeken momenteel nog waarom de andere trein op het hoogste punt van de achtbaan vastliep. De wachttijd is daarom wat langer, maar ons hoor je niet klagen want we kunnen wederom genieten van een grandioos goed ritje. Ons karretje had de spin goed te pakken en ook de twee lanceringen zijn enorm krachtig. Het was het kwartiertje wachten meer dan waard. Ook de muziek die je tijdens de rit hoort uit de speakers zorgt voor een extra beleving.

Wanneer je je amuseert gaat de tijd snel. Dat is ook vandaag het geval, want voor we het weten is het al 12 uur. We besluiten om een hapje te eten bij de Viking Grill. Bij dit BBQ restaurant kan je terecht voor worsten, ribben en zalm. Met zicht op het prachtige Wickie The Viking-gebied en de Grote Golf genieten we van onze gerechten onder een stralend voorjaarszonnetje. In de Grote Golf hebben we allebei geen zin, die slaan we dus voor een keer over.

Na het eten besluiten we ons heil te gaan zoeken bij een rustigere attractie. Daarom nemen we een kijkje bij het Bos van Plop. Het vroegere Apirama, dat ondertussen al meer dan 20 jaar het Bos van Plop is, heeft zoals altijd een redelijk lange wachtrij staan. Het duurt dan ook een goed half uurtje voordat we eindelijk kunnen plaatsnemen in één van de bootjes. De boottocht brengt ons langs allerlei kaboutertjes die hard aan het werk zijn in het bos. Behalve Kabouter Lui natuurlijk, die ligt ergens verstopt te slapen. Op het einde staan Plop en zijn vrienden ons uit de wuiven.

Daarnet had ik het over het Apirama. Dit was de voorganger van het Bos van Plop toen het pretpark nog Meli Park heette. Dit park had vroeger een darkride met bijen en een erg lollig deuntje. Enkele van die bijen kan je nu nog spotten in een klein huisje niet zo ver van het Bos van Plop. Net naast dat huisje vinden we ook nog de reus die destijds in het Sprookjesbos terug te vinden was.

Van de ene bij gaan we naar de andere bij. Maya de Bij heeft een eigen indoorzone met de toepasselijke naam Mayaland. In Mayaland vinden we één van de favoriete attracties van Hannelore terug, namelijk de Bloemenmolen. Het leuke deuntje dat bij deze molen hoort krijg je ook de rest van de dag niet meer uit je hoofd.

Om 14u start Piet Piraat met een show op het dorpsplein. We besluiten om eventjes te kijken naar de show. Uiteraard start de show met het lied ‘Piet Piraat’ en loopt iedereen luidkeels mee te zingen. Piet Piraat maakt er alvast een plezant optreden van.

Na het eerste liedje besluiten we dat het voor ons welletjes is geweest en dat we een ritje gaan maken op de Supersplash. Deze attractie van Piet Piraat brengt de boot met een lift naar boven. Eenmaal boven krijg je een paar seconden de tijd om van het uitzicht te genieten. Niet lang, want voor je het weet ben je alweer beneden en word je in mijn geval kletsnat van de gigantische golf die de boot veroorzaakt.

Tijd om wat te gaan drogen en dat doen we op Anubis The Ride. Deze achtbaan van Gerstlauer was voor de komst van The Ride to Happiness de meest intense achtbaan van het park. Een paar jaar geleden begon deze achtbaan heel wat schokken te krijgen en vond ik de rit niet zo comfortabel. Daar is vandaag niet veel meer van te merken, want de gehele rit (met uitzondering van de lancering) verloopt soepel.

De enige noemenswaardige attractie die we nog niet gedaan hadden was de Dino Splash. Met het uitstekende weer van vandaag konden we deze wondermooie logflume niet laten links liggen. We waren duidelijk niet de enige die dit gedacht hadden, want de hele wachtrij was bijna gevuld. De oude boomstammen van weleer met het oude Middeleeuwse kasteel zijn volledig verdwenen, want een rokende vulkaan met enkele bloeddorstige dino’s hebben de attractie overgenomen. De rit is nog steeds hetzelfde gebleven. Zo is er één kleinere drop en één grote drop. Die laatste kan je overigens een aardig nat pak opleveren. Iets wat vandaag ook weer het geval was.

Alle noemenswaardige attracties hebben we nu kunnen uitproberen. We besloten dus om enkele re-rides te maken op de diverse achtbanen. Na de middag zijn die zelfs heel wat intenser, omdat de wielen warm zijn gedraaid. Iets na 16u besluiten we om het park te verlaten en keren we huiswaarts. We hebben genoten van ons dagje in Plopsaland De Panne en kunnen alvast niet wachten totdat we nog een keer kunnen langskomen in dit toffe park.