Sfeerverslag: Plopsaland De Panne (Halloween Scare Nights) – zaterdag 15 september 2022

Traditioneel trappen Hannelore en ik het Halloweenseizoen af in Plopsaland De Panne. Ook dit jaar is dit het geval en kunnen we genieten van 3 gratis spookhuizen en 2 scarezones. Dit jaar heeft Plopsaland met The Cabin een nieuw spookhuis en er zijn 2 nieuwe scarezones. Ook Freak Circus en Camping ‘t Zonnetje zijn terug van de partij. Die laatste is echter volledig aangepast en kreeg een nieuwe locatie. Tijd om te griezelen.

 

Pas na de middag komen we aan in Plopsaland De Panne en het valt ons meteen op, er is niet veel volk aanwezig. Een voordeel voor ons, want zo krijg ik eens de kans om alle mooie Halloween decoratie te fotograferen zonder dat er kinderen opstaan.

Doordat het zo kalm is, besluiten we onze dag te beginnen in het Bos van Plop. Normaal vind je een wachtrij met een wachttijd van minstens een half uur, maar vandaag hoeven we maar 10 minuten te wachten. Desondanks zijn gezegende leeftijd blijft deze attractie een hele leuke darkride die nooit verveeld.

Het Bos van Plop laten we achter ons en we besluiten eens een kijkje te nemen op de Boerderij van Big & Betsy. Op deze leuke boerderij vind je natuurlijk de tractortjes maar ook een heleboel dieren zoals geitjes en kippetjes.

De rust van de boerderij laten we achter ons en we trekken naar The Ride to Happiness. Ook hier treffen we niet veel volk aan en kunnen we zo instappen. Voor wie het nog niet weet, The Ride to Happiness is een Extreme Spinning Coaster van Mack Rides. Het speciale aan deze achtbaan is dat de karretjes om hun eigen as kunnen draaien op zowat alle plaatsen op het parcours, dus ook tijdens het nemen van inversies en op de lanceringen.

Na ons ritje op The Ride to Happiness trokken we naar Wickieland want daar wachten enkele andere Themeparkfreaks en vrienden op ons. Het interessantste was namelijk de scare zone die men in het Wickie the Viking gebied heeft geplaatst. Deze avond kunnen we hier namelijk genieten van Skrämma, een spookschip vol met bloeddorstige vikings. Als dat maar goed komt.

We wandelen richting het Proximus Theater omdat daar de Piet Piraat-show doorgaat. Op het Dorpsplein zien we nog snel de Pompoenkoning langsrijden.

Uiteraard gingen we dan door naar het Proximus Theater om te genieten van de avonturen van Piet Piraat.

Ondertussen was het al na 16u en we wilden nog een ritje maken op Heidi the Ride en aangezien deze houten achtbaan al sluit om 17u is er geen tijd te verliezen. Een klein uurtje later maken we dan ook een leuk ritje op Heidi the Ride. We vonden het alvast heel leuk in de bergen.

 

Iets na 17u is ons ritje op Heidi voorbij en om 18u start de Halloween Scare Night. Zo liggen er 2 spookhuizen in Heidiland waardoor we dus alvast beginnen met aanschuiven voor het eerste spookhuis. Uiteraard willen we beginnen met The Cabin, het nieuwe spookhuis van dit jaar. The Cabin moet een hostel voorstellen dat zich middenin een bos bevindt. Klinkt leuk, alleen is er nog een duister kantje aan. Hier zijn namelijk 5 jongeren op mysterieuze wijze verdwenen.

 

De eerste scare krijgen we alvast in de wachtrij, want nog voor de opening van de spookhuizen, knallen plots enkele stereo boxen open met een harde beat die iets te luid staat. Enkele minuten later kunnen we naar binnen in The Cabin. De eerste ruimte waar we terecht komen is een soort sanitaire ruimte waar we alvast 1 scare actor tegen het lijf lopen. Het valt op, dat dit een donker spookhuis zal zijn, al kun je wel heel wat decors gemakkelijk herkennen. Zo is de volgende ruimte een keuken, waar een bloeddorstige kok ons plots aanvalt. Echt schrikken doen we niet, al zorgen de halve lijken op het aanrecht toch maar voor een lugubere sfeer. Ook de leefruimte zorgt voor dezelfde sfeer. Eindigen doen we in slaapplaats, waar we een heleboel stapelbedden zien staan. Enkele rare monsters blokkeren ons even de uitgang, gelukkig gaan ze opzij en kunnen we zo toch ontsnappen uit The Cabin. The Cabin vond ik alvast een leuk spookhuis, al had er volgens mij meer ingezeten. Qua decors is het alvast super en ook de sfeer in het hele huis is goed. Alleen de scares zijn niet zo goed. Wel heeft Plopsaland met dit spookhuis een betere weg ingeslagen dan The Tunnel vorig jaar.

In Heidiland vinden we naast The Cabin, ook nog een ander spookhuis terug. Camping ‘t Zonnetje is namelijk door de bouw van het Bumba-gebied moeten verhuizen naar de plek waar vorig jaar The Tunnel zat. Wederom wordt de wachtrij van Heidi The Ride gebruikt als wachtrij voor dit spookhuis. Het eerste verschil zien we dan ook al wanneer we via de noodtrap de wachtrij verlaten en in het spookhuis stappen. Waar vorig jaar dit buitenste gedeelte nog een stuk wachtrij was, start de griezel ervaring al direct. Uiteraard starten we met een passage langs allerlei caravans want dit is natuurlijk een camping. Al vlug schrikken we van de eerste zombie die plots uit een afvalcontainer sprongen. Tussen de campers door wandelen we richting het indoor stuk. Het valt op dat er dit jaar heel wat meer scare actors zijn dan vorig jaar. Ook wanneer we door een caravan moeten lopen we opnieuw een acteur tegen het lijf. Desondanks het buiten nog niet donker vind ik dit spookhuis al heel goed gelukt. Bij het binnengedeelte merken we op dat The Tunnel van vorig jaar onderdeel is geworden van Camping ‘t Zonnetje. Alleen heeft men nu de tunnel meer aangekleed en komen we ook terecht in enkele niet zo gezellige ruimtes. Zo is er een soort slager met afgehakte ledematen en ook de wasplaats is best eng. De uitgang naar buiten heeft men wat versperd met enkele vaten, waardoor je niet zo gemakkelijk naar buiten kan. Ook hier merk je dat Plopsaland enkele stappen voorwaarts heeft gezet met de opbouw van hun spookhuizen. Later op de avond komen we nog eens terug om Camping ‘t Zonnetje in het donker te testen. 

In Heidiland vind je ook nog een scarezone rond vogelverschrikkers. Die komen ‘s nachts tot leven en veranderen in monsters, die enkele inwoners van een bergdorpje terroriseren. Het gebied is alvast mooi gethematiseerd mede door het leuk aangeklede doolhof. In deze zone vinden we heel wat acteurs die heel goed in hun rol blijven. Een klein minpuntje, er lopen niet veel acteurs rond in het doolhof. Terwijl net naast het doolhof het volloopt met verschrikkelijke vogelverschrikkers. Al vind ik de uitvoering wel leuk gedaan.

Voorgaande jaren was er 1 ding zeker, Freak Circus is het beste spookhuis van Plopsaland De Panne. Ook dit jaar is dit opnieuw het geval, dit komt vooral door de mooie decors. Ook de scare actors maken dit spookhuis tot een hele leuke ervaring. De directeur die ons wederom verwelkomt in zijn circus en wat later proberen enkele freaks ons te laten schrikken. Freak Circus blijft een verborgen pareltje in het aanbod van spookhuizen met Halloween.

Plopsaland De Panne zorgt dit jaar voor 2 nieuwe scarezones. De eerste deden we daarnet al in Heidiland, de tweede scarezone vinden we in Wickieland. Wickieland is namelijk overgenomen door, hoe kan het ook anders, bloeddorstige Vikingen. Deze brute mannen en vrouwen komen van het spookschip Skrämma, wat overigens ook de naam is van dit gebied. Skrämma is overigens wel een fantastische scarezone, die een perfecte sfeer weet te creëren. Het gebied haalt de kwaliteit van andere zones in andere parken in de buurt. Dit is met voorsprong de beste nieuwigheid die het park dit jaar te bieden heeft.

Tussen de Supersplash en Anubis The Ride vind je dit jaar Trésor Laser Hunt. Waar vorig jaar The Tunnel een flop was, is dit voor dit jaar dit shooter gebied. Je krijgt een geweer waarmee je enkele targets dient te raken. Alleen is er niet echt een logische lijn in dit gebied en gebeurt er ook niets wanneer je iets raakt. Achteraf krijg je dan een kaartje met het aantal targets die je hebt geraakt. Alleen weet niemand echt hoeveel punten ze nu precies hebben. Best een bizarre toevoeging aan het Halloweenaanbod.

In het gebied waar je The Ride to Happiness vindt, kan je terecht voor een feestje. Want DJ Dimaro en Mc Captain bouwen er een feestje.

Zoals eerder vermeld gaan we nu nogmaals door het spookhuis Camping ‘t Zonnetje wandelen want ondertussen is het donker. Zoals verwacht komt het spookhuis nu nog meer tot zijn recht. Ook Scarecrow, de scarezone krijgt een extra griezelige dimensie dankzij de duisternis.

Afsluiten doen we nog met enkele nachtelijke ritjes op K3 Rollerskater, de DinoSplash, de Nachtwacht Flyer en natuurlijk The Ride to Happiness. The Ride to Happiness is bij iedere nocturne steevast onze vaste afsluiter en ook dit jaar is dit opnieuw het geval. Dit komt vooral omdat de achtbaan ‘s avonds laat een magnifiek goede rit geeft. De trein is opgewarmd en iedere element wordt extra krachtig genomen.

Het ritje The Ride to Happiness was de perfecte afsluiter van een leuke avond. Het is leuk om te zien dat Plopsaland De Panne heel wat stappen voorwaarts heeft gezet wat betreft het organiseren van een Halloweenavond. Ook is het belangrijk om te melden dat alles in het Halloweenaanbod in Plopsaland gratis is. Iets wat je in geen enkel park in de buurt nog kan vinden. Hopelijk trekt Plopsaland De Panne volgende jaar deze lijn door en heeft men opnieuw zo’n leuk aanbod want dit jaar was het prachtig georganiseerd!