Bobbejaanland transformeert Indiana River tot Mystery Volcano

Bobbejaanland neemt dit seizoen afscheid van de klassieke attractie Indiana River. De Log Flume zelf blijft bijna volledig behouden maar het Mexicaanse thema uit 1992 moet plaats ruimen voor een volledig nieuw concept. Nadat in maart van dit jaar een enquête werd rondgestuurd met drie verschillende opties is uiteindelijk gekozen voor Mystery Volcano.

 

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Bobbejaanland naarstig op zoek was naar een nieuw thema voor haar indoor boomstamattractie Indiana River. Dat bleek uit een enquête die het park rondstuurde. Daar werden drie verschillende opties meegegeven: Mystery Arena, Mystery Volcano en Mytsery Factory. Tijdens het speciaal afscheidsevent, The Night of Indiana River, maakten directeur Yves Peeters en commercieel directrice Peggy Verelst bekend dat er unaniem gekozen was voor het vulkaanthema. De (tijdelijke) werktitel luidt dan ook Mystery Volcano.

 

Mystery Volcano was één van de drie thema’s bedacht door het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design. In eerste instantie wordt Indiana River komende winter volledig geherthematiseerd voor een heropening in 2023. Daarbij wordt niet enkel het volledige interieur gestript, maar wordt de attractie ook voorzien van een gloednieuwe sturing en worden de elektrische installaties vernieuwd. Het uiteindelijke doel is om een volledig coherent themagebied te bekomen beginnende aan Oki Doki tot aan restaurant The Lake House. Onder dit themagebied gaan dus ook de darkride El Paso, powered coaster Bob Express en de outdoor boomstamattractie Wildwaterbaan vallen. Wanneer deze grote metamorfose gaat afgerond zijn, is momenteel nog onbekend. Indiana River blijft nog tot het einde van het seizoen geopend.

 

Drie nieuwe spookhuizen

Daarnaast lichtte Verelst ook reeds een tipje van de sluier op betreffende Halloween, wat ook dit jaar weer “de grootste en beste Halloween ooit” wordt in Bobbejaanland. Zo werd bekend dat het park momenteel bouwt aan maar liefst drie nieuwe spookhuizen. Eén van die drie is een volledig vernieuwde versie van spookhuis CORP dat vorig jaar geïntroduceerd werd. Deze Halloweenbeleving werd compleet vernieuwd met onder andere een nieuwe verhaallijn en nieuwe decors. Over de andere twee nieuwe huizen zijn nog geen verdere details bekend.

 

 

Bron: Bobbejaanland (Yves Peeters, Peggy Verelst)
Foto: KCC Entertainment Design