Uitgelicht: Bobsleigh – Parc de la Vallée

Met Bobsleigh haalde het Franse pretpark Parc de la Vallée een rasechte klassieker van Schwarzkopf in huis. Deze achtbaan is van het type City Jet en neemt je via een speciale spiraallift mee omhoog voor een onstuimige rit.

 

 

Deze baan opende in Parc de la Vallée in 2018, maar stond daarvoor al op meerdere plekken. Bobsleigh begon haar leven in 1973 en reisde toen over de kermis onder de Zwitserse foorkramer Hablützel, nadien nam de Nederlander Kroon de baan over om in Nederland rond te reizen. In 1976 kwam de baan zo in het Nederlandse Flevohof te staan, een park dat we nu kennen als Walibi Holland.

Van 1981 t/m 1983 draaide de baan als Jumbo Jet in het Engelse Drayton Manor. Nadien ging ze weer het kermiscircuit op, eerst in Duitsland onder Müller-Brüne en later onder Ring-Bingo in Zweden. Van 1995 tot 2017 mocht de achtbaan dan weer de bezoekers van Nigloland verblijden, om nadien in Parc de la Vallée terecht te komen.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 120 cm groot zijn en begeleid worden, zonder begeleiding kan een ritje vanaf 140 cm.