Belgisch bedrijf KCC Entertainment Design staat in voor nieuw thema Indiana River in Bobbejaanland

Bobbejaanland heeft voor de herthematisering van de Indiana River en bijhorend gebied voor het eerst beroep gedaan op een Belgisch bedrijf. KCC Entertainment Design, gelegen in het West-Vlaamse Wielsbeke, staat in voor het ontwerp van het nieuwe themagebied. Daarvoor werden drie thema’s uitgewerkt waaruit het park een keuze moet maken. De definitieve keuze is echter nog niet bekend.

 

Drie maanden geleden stuurde het Belgische pretpark Bobbejaanland een bevraging rond met drie verschillende nieuwe thema’s voor de indoor boomstamattractie Indiana River. Nu is bekendgemaakt dat Bobbejaanland voor het eerst in zee gaat met het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design. KCC Entertainment is een Belgisch ontwerpbureau dat in 2000 werd opgericht, voornamelijk tijdens de boom van karting in Europa. Daarmee ook de naam van het bedrijf: Karting Concept Company (KCC). Doorheen de jaren is het bedrijf verder gaan uitbreiden en maakte het ook ontwerpen voor Family Entertainment Centres (FEC), gethematiseerde winkelervaringen en zelfs volledige pretparken. Zo opende in 2021 nog het gloednieuwe Chinese pretpark Chocolate Kingdom Theme Park, dat volledig door KCC Entertainment Design werd ontworpen en volledig opgevolgd tot de officiële opening. Hoe een themapark wordt ontworpen door KCC Entertainment Design, kan je hier ontdekken.

Zoals tijdens de enquête reeds naar boven kwam, heeft KCC Entertainment Design drie verschillende verhaallijnen en bijhorende ontwerpen gemaakt voor Indiana River en het gebied eromheen. De drie voorgestelde themagebieden zijn: Mystery Arena, Mystery Factory en Mystery Volcano. Welke het nu uiteindelijk is geworden, is nog niet bekendgemaakt. Dit wordt het eerste grote project dat KCC Entertainment Design dicht bij huis ontwerpt en realiseert. Het enige andere Europese project dat zij hebben opgeleverd, is Go Planet in de Letse hoofdstad Riga. De laatste grote thematische verandering in Bobbejaanland, Land of Legends, werd destijds ontworpen door het Nederlands ontwerpbureau Leasure Expert Group.

 

Bron en foto’s: KCC Entertainment Design