Legoland komt naar België: Intentieverklaring ondertekend

De plannen om in België een Legoland te openen worden weer wat concreter. De Waalse regering heeft een akkoord gesloten met Merlin Entertainments. Het park zou in 2027 moeten opengaan.

De Waalse regering was sinds 2019 in gesprek met Merlin Entertainments over een mogelijke komst van het Legopark naar België. Concreet zal er tussen de 370 en 400 miljoen euro worden geïnvesteerd in het park. De Waalse regering zal voor 100 miljoen hierin tussenkomen. Er is een niet-bindende intentieverklaring getekend tussen de federale overheid, de Waalse regering en Merlin Entertainments zo heeft men rekening gehouden met de huidige economische context en is er een uitstapmogelijkheid voor het bedrijf of de regering indien de kosten te hoog zouden oplopen. Tegen eind dit jaar moet er een definitieve overeenkomst ondertekend worden. 

De plaats van de bestemming is een oud industrieterrein van ongeveer 100 hectare in de Waalse stad Charleroi, waar vroeger Caterpillar gevestigd was. Bedoeling is om twee derde (70ha) van de grond te gebruiken voor het pretpark en verblijfsaccommodaties. Het overige deel zal dienen als groene zone en eventuele uitbreidingsmogelijkheden.

Vanaf de start zullen er 1000 nieuwe jobs gecreëerd worden in de regio, 70% is voorbehouden voor laaggeschoolden.

Naast de vele Legoland Discovery Centra, waarvan recent er nog een in Brussel werd geopend, heeft de groep inmiddels 10 volwaardige Legoland-pretparken en zijn er nog 2 in aanbouw. In Europa zijn er 3 Legoland-pretparken terug te vinden. Deze zijn gelegen in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.   

Op dit moment is de opening voorzien voor 2027. 

Bron: vrtnws