Charleroi is prioritaire voorkeurlocatie voor nieuw Legoland-pretpark

De plannen voor een nieuw Legoland-pretpark in België zijn weer wat concreter geworden. Merlin Entertainments laat weten dat de site in Charleroi de voorkeur heeft. Er zal echter pas een definitieve beslissing komen als de coronacrisis volledig achter de rug is.

 

In september vorig jaar konden we melden dat de Britse pretpark groep Merlin Entertainments onderzoekt om een Legoland-pretpark te openen in België. De plaats van de bestemming is een oud industrieterrein van ongeveer 100 hectare in de Waalse stad Charleroi, waar vroeger Caterpillar gevestigd was.

Merlin Entertainments onderzocht afgelopen maanden ook nog andere mogelijkheden voor een nieuwe pretpark in de Benelux, maar laat nu weten dat de site in Charleroi de voorkeur geniet. Nu volgen er samen met het Waalse investeringsfonds SOGEPA, die eigenaar is van het terrein, nog allerlei haalbaarheidsstudies.

Bedoeling is om twee derde (70ha) van de grond te gebruiken voor het pretpark en verblijfsaccommodaties. Het overige deel zal dienen als groene zone en eventuele uitbreidingsmogelijkheden.

Naast de vele Legoland Discovery Centra heeft de groep inmiddels 8 volwaardige Legoland-pretparken en zijn er nog 4 (bijna) in aanbouw. In Europa zijn er 3 Legoland-pretparken terug te vinden. Deze zijn gelegen in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.

 

Bron: Merlin Entertainments

Foto: Themeparkfreaks