Legoland heeft plannen voor een pretpark in België

Merlin Entertainments, de groep achter de Legoland-pretparken, onderzoekt de mogelijkheid om in België een Legoland-pretpark te bouwen. Plaats van bestemming is een oud industrieterrein van een 100 hectare in de Waalse stad Charleroi. Het zou gaan om een volwaardig pretpark inclusief hotels.

De Britse Merlin groep onderzoekt de mogelijkheid om in Charleroi een nieuw Legoland-pretpark uit de grond te stampen. Het park zou moeten komen op de terreinen waar vroeger Caterpillar actief was. De Amerikaanse machinebouwer vertrok vier jaar geleden en liet 100ha grond achter.

Merlin bezocht vorig jaar de locatie al eens en gaat nu een versnelling hoger. Het lanceert een fonds om het nodige kapitaal bij elkaar te krijgen. Merlin is bereidt om zelf 100 miljoen op tafel te leggen en hoopt om nog eens 200 miljoen bij investeerders op te halen.

Bedoeling is om een volwaardig Legoland-pretpark te bouwen, inclusief hotels en restaurants. Het gaat dus niet om een Legoland Discovery Centre, dit zijn kleinschalige overdekte hallen waar vooral jonge kinderen Lego kunnen ontdekken. Een dergelijk Discovery Centre wordt momenteel gebouwd in het Nederlandse dorp Scheveningen.

Naast de verschillende Legoland pretparken en waterparken heeft Merlin Entertainments ook verschillende andere pretparken in handen. Onder andere Thorpe Park en Alton Towers in Groot-Brittannië, Heide Park in Duitsland en Gardaland in Italië vallen onder hun beheer. Daarnaast is het ook eigenaar van onder andere The Dungeons, Sea Life en de wassenbeeldenmusea Madame Tussauds.

Naast de vele Discovery Centra heeft de groep inmiddels 8 Legoland-parken en zijn er nog 3 in aanbouw. In Europa zijn er 3 Legoland-pretparken terug te vinden. Deze zijn gelegen in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.

De komst van het park in België is nog niet 100 procent zeker. Het project zit momenteel in een onderzoeksfase en er zijn nog geen handtekeningen gezet. Het Belgische park zou 800 à 1000 banen moeten opleveren. Binnen vier jaar hoopt men met de bouw van het project te kunnen beginnen.

Bron: De Tijd