SeaWorld Orlando lanceert teaser voor allereerste B&M Surf Coaster

SeaWorld Orlando is begonnen met de teaser-campagne voor de zevende achtbaan in het park, die moet openen in 2023. Zoals gelekte bouwplannen vorig jaar reeds suggereerden, gaat het om een gloednieuwe achtbaantype van Bolliger & Mabillard: vermoedelijk een zogenaamde “Surf Coaster”. Wat de Surf Coaster precies gaat inhouden, is nog onbekend, maar in alle geval gaat het om een vorm van stand-up-achtbaan, waar bezoekers rechtstaan in de achtbaantrein in plaats van zitten.

 

Nadat de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) in 2019 een trademark aanvroeg voor de naam “Surf Coaster” wachtte de pretparkwereld in spanning op de komst van dit nieuwe model van B&M. Twee jaar later, in 2021, viste fansite BGWFans de bouwplannen op voor een nieuwe B&M-achtbaan in SeaWorld Orlando. De smallere breedte van de track was één van de bewijzen die werd aangeleverd dat het hier mogelijks om een nieuw achtbaantype ging. Nu blijkt dat BGWFans wel eens gelijk zou kunnen hebben, want SeaWorld Orlando heeft een eerste teaser-video de wereld ingestuurd, waar gehint wordt op een nieuwe achtbaan met surfthema.

 

De korte teaser-video toont de aankondiging van de zevende achtbaan voor SeaWorld Orlando, met een visual van B&M-achtbaantrack. Daarnaast spreekt de video van een eerste achtbaan in haar soort en komen de treinen van de achtbaan in beeld. Daarin is te zien dat de bezoekers rechtstaan in plaats van zitten. Dit bevestigt het vermoeden dat het weldegelijk om de allereerste Surf Coaster gaat en dat de Surf Coaster een reïncarnatie is van de originele stand-up-achtbanen. De laatste B&M stand-up-achtbaan werd in 1999 gebouwd. Ook de hashtag #HighSurfAdvisory legt nogmaals de nadruk op het surfaspect. Uit de video is ook duidelijk dat het om een gelanceerde achtbaan gaat, die naast Ice Breaker de tweede lanceerachtbaan van het park wordt. Of er nog speciale effecten aan de trein zijn toegevoegd om het surfgevoel te versterken, is momenteel niet bekend. Ook is niet bekend of de lay-out die vorig jaar door BGWFans boven water werd gehaald ook het finale baanontwerp is.

Naast deze teaser-video zijn ook de eerste baandelen reeds bij het park aangekomen. Daarop is nog eens duidelijk dat het om blauwe B&M baandelen gaat.

 

 

Bronnen: SeaWorld Orlando, rcdb.com