PortAventura gestart aan de bouw van nieuwe achtbaan voor 2023

De eerste bouwwerkzaamheden zijn gestart voor een gloednieuwe achtbaan in het PortAventura Park. Bouwhekken zijn verschenen in het Far West themagebied van het park en de eerste funderingswerken zijn momenteel in volle vaart. Wat de nieuwe attractie precies gaat worden, is nog niet bevestigd.

 

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World is begonnen met de bouw van een gloednieuwe attractie voor 2023. In het PortAventura Park zijn bouwhekken verschenen tussen de houten racer-achtbaan Stampida en de Bang Bang West stuntshow in het Far West themagebied. Op het hek is ook een grote banner aangebracht die nieuwe attractie aankondigt. Zo spreekt het park van een “buitengewoon avontuur” met het openingsjaar 2023. De stijl van de aankondiging doet vermoeden dat het om een uitbreiding van het Western-gebied gaat. Daarnaast werd er enkele jaren geleden aangekondigd dat er verschillende attracties met een voetbal-thema op de planning stonden, dus die piste is ook nog een mogelijkheid.  Waar wel zekerheid over is, is dat men momenteel op de werf reeds druk bezig is met grondwerkzaamheden en het storten van de eerste funderingen.

De funderingen voor de nieuwe attractie zijn eerder in een ovaal patroon geplaatst, dan dat deze een vierkantige lay-out volgen. Dit wijst al eerder in de richting van een achtbaan dan dat het om een ordinair gebouw gaat. Daarnaast onthulde Content Manager Jordi Julià in oktober 2021 aan fansite Freizeitpark-Welt dat PortAventura vergevorderde plannen had om een nieuwe achtbaan te openen in 2023/2024. Verder werd er gesproken over een Europese achtbaanprimeur, waar nog maar één andere achtbaan van hetzelfde model werd gebouwd. Hoogstwaarschijnlijk is men dus in het Far West themagebied bezig met de bouw van deze achtbaan. Om welke achtbaan het gaat, is momenteel nog onduidelijk.

Op basis van de uitspraak van Jordi Juliá, kunnen we wel reeds enkele achtbaantypes aanhalen die in aanmerking zouden komen. Op de IAAPA beurs van 2021 werd er onthuld dat de allereerste S&S Axis Coaster gebouwd ging worden in Europa voor het seizoen 2023. Als men het prototype meerekent dat opgebouwd is bij de S&S fabriek, kan men deze eerste full-scale installatie zien als de tweede variant van dit achtbaanmodel. Daarnaast is er ook nog de Intamin Hot Racer: een single-rail achtbaan waarvan er momenteel eentje is gebouwd in Australië (Big Dipper in Luna Park Sydney). Deze zou ook in aanmerking kunnen komen als het criterium van Jordi Juliá klopt. Op bevestiging of het effectief om één van deze twee achtbaanmodellen gaat, is het nog wachten.

 

Bronnen: Freizeitpark-welt.de
Foto’s:
Freak Planet, CoasterForce Forum