Werkzaamheden aan Aquaman: Power Wave hervat in Six Flags Over Texas

Six Flags Over Texas is al sinds 2019 bezig aan de bouw van de gloednieuwe waterachtbaan Aquaman: Power Wave. Mede door de coronapandemie en de keuze om een draaischijf toe te voegen aan de achtbaan, liep de bouw meermaals vertraging op. Nu zijn de werkzaamheden weer volop aan de gang. De achtbaan moet in de loop van dit seizoen officieel openen voor het publiek.

 

Na een lange periode van weinig tot geen werkzaamheden, zijn arbeiders terug in volle vaart aan het werk om Aquaman: Power Wave klaar te krijgen. Deze Mack Rides PowerSplash werd initieel aangekondigd in 2019, met een voorgestelde opening voor de zomer van 2020. Door de coronapandemie werd de bouw echter stilgelegd. Tijdens deze periode werd ook teruggekomen op het initiële plan om maar één boot te voorzien op de achtbaan. De keuze werd gemaakt om de reeds half-opgebouwde attractie te voorzien van een draaischuif zodat een tweede boot kon worden toegevoegd op de attractie. Daarmee wordt de capaciteit van de attractie praktisch verdubbeld naar een totaal van 950 personen per uur. Dat zorgde echter voor nog meer vertraging en de attractie staat momenteel gepland om “in 2022” te openen. Een preciezere openingsdatum heeft het park nog niet bekendgemaakt.

Met de zomer bijna voor de deur, zijn de arbeiders ter plaatse volop in de weer om de attractie af te werken. Op recente bouwfoto’s is te zien dat het meest delicate werk, het plaatsen van de nieuwe draaischijf, is afgerond. Momenteel legt men de laatste hand aan de grote betonnen waterbak, waarvoor de laatste betonnen wanden worden gegoten. Ook is men bezig met het plaatsen van de stalen draagconstructie van het toekomstige stationsgebouw en van de overkapping voor een pad dat onder de airtime heuvel loopt. Onderstaande foto’s van fansite Roller Coaster Nerdz toont de huidige stand van zaken.

Aquaman: Power Wave is een zogenaamde PowerSplash van de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides. Het prototype van dit achtbaanmodel is te vinden in Walibi Belgium (Pulsar). De PowerSplash heeft een hoogte van 45 meter, een baanlengte van 217 meter en een maximale snelheid van 101 km/u. Tijdens de rit wordt de boot met 20 inzittenden eerst achterwaarts, dan voorwaarts en tot slot weer achterwaarts gelanceerd. Na de laatste afdaling, vult het bekken met water en eindigt de rit met een gigantische splash.

 

Foto’s: Roller Coaster Nerdz