Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is geopend in Epcot

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is op 27 mei geopend. Deze achtbaan is de allereerste achtbaan in Epcot, een themapark in Walt Disney World, en neemt bezoekers mee op een reis doorheen het universum. Dit samen met de Marvel superhelden uit de films van Guardians of the Galaxy.

 

In Walt Disney World, meerbepaald in het Epcot park, is onlangs de nieuwe achtbaan Guardians of the Galaxy geopend. Deze family thrill coaster is gebouwd door het Nederlandse Vekoma en heeft gecontroleerde spinnende voertuigen. Samen met Star-Lord, Gamora, Groot, Rocket en Drax trek je op avontuur in de ruimte op de aarde te redden van de slechterik Eson. Het verhaal start al van zodra je de wachtrij binnenstapt en wordt aan de hand van enkele voorshows verder uitgelegd.

Het is voor Epcot de allereerste achtbaan in het park en was daarmee lang ook het enige Disney park ter wereld zonder achtbaan. Wanneer de voertuigen beginnen te spinnen, ben je je daar als bezoeker niet bewust van. De voertuigen blijven zich echter richten op de actie die tijdens de rit te zien is Tijdens de rit kan je 1 van de 6 soundtracks horen, iedere rit die je maakt kan dus een andere soundtrack hebben. Uit meer dan 100 potentiële nummers kozen de Imagineers voor deze 6 nummers: ‘September’, ‘Disco Inferno’, ‘Conga’, ‘Everybody Wants to Rule the World’, ‘I Ran’ en ‘One Way or Another’. De rit is momenteel alleen toegankelijk door een plaatsje te reserveren in de virtuele wachtrij of door een moment in de individuele Lightning Lane aan te kopen. Hieronder kan je alvast de volledige experience bekijken.

 

 

 

Bron & foto: Walt Disney World