Mexicaans pretpark Bosque Magico sluit voorgoed haar deuren

Wie het Mexicaanse pretpark Bosque Magico nog wilt bezoeken, zal snel een reisje naar Mexico moeten boeken. Het pretpark heeft immers aangekondigd dat het op 28 augustus 2022 voorgoed haar deuren sluit. De stad Guadelupe heeft andere plannen voor het gebied waar het pretpark zich bevindt, namelijk het ombouwen naar een ecologisch natuurpark.

 

Bosque Magica, gelegen in de Mexicaanse stad Guadelupe, heeft slecht nieuws voor haar bezoekers. Na bijna 30 jaar moet het park noodgedwongen de deuren sluiten aan het einde van de zomer. Dat maakte het park zelf via sociale media bekend. De overheid van de deelstaat Nuevo Léon, waar Bosque Magico zich bevindt, heeft een nieuw plan voorgesteld om ecologisch “Gran Parque” aan te leggen van 78 hectare. Daarvoor worden de omliggende parken La Pastora, Rio La Silla en Bosque Magico omgevormd tot één groot park die de “longen van de stad Gudalupe” moeten worden. Het pretpark ligt jammer genoeg pal in het midden van het projectgebied en moet dus de deuren sluiten na 29 jaar. De werkzaamheden voor het nieuwe “Gran Parque” starten in 2023 en moeten zijn afgerond in 2026.

 

Bosque Magico is momenteel de thuis van drie achtbanen. De grootste daarvan is “Zombie Ride”: een Sky Rocket II van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides die opende in 2015. Het interessante aan deze achtbaan is dat het de enige Sky Rocket II installatie is die twee treinen met een beweegbaar station heeft. De tweede grootste achtbaan is een oude Belgische bekende, namelijk de oude “Wervelwind” achtbaan van Bobbejaanland. Deze Vekoma achtbaan werd in 1999 verwijderd uit Bobbejaanland en opende in 2001 in Bosque Magico onder de naam “Tornado”. Deze achtbaan is 19,5 m hoog, 350 m lang, behaalt een topsnelheid van 60 km/h en gaat twee keer over de kop. De laatste nieuwe achtbaan van het park opende in 2016 en is de Zamperla Spinning Coaster “Policías y Ratones”. Deze klassieke draaiende achtbaan is 13 m hoog, 420 m lang en haalt 46,8 km/h. De laatste openingsdag staat gepland voor 28 augustus 2022. Hoogstwaarschijnlijk komt het merendeel van de attracties binnen de kortste keren op de tweedehandsmarkt terecht.

 

 

 

 

Bron en foto: Bosque Magico, rcdb.com