Tweede nieuwe achtbaan voor Gumbuya World in Australië

Naast de heropbouw van BuzzSaw uit Dreamworld Australië, pakt het Australische pretpark Gumbuya World eind dit jaar vermoedelijk ook uit met een tweede achtbaan. Het zou gaan om een hangende familie-achtbaan van Vekoma. De eerste baandelen en supports zijn de voorbije dagen gespot op een terrein nabij het park.

 

Gumbuya World, gelegen nabij de Australische hoofdstad Melbourne, pakt eind 2022 naar alle waarschijnlijkheid uit met maar liefst twee nieuwe achtbanen. Enkele maanden geleden werd duidelijk dat BuzzSaw uit het Australische Dreamworld verkocht was aan Gumbuya World. Naast het park werden toen eerste baandelen van deze Maurer achtbaan gespot, die een nieuwe groene verflaag kregen. Nu blijkt dat Gumbuya World naast deze extreme achtbaan ook een nieuwe familie-achtbaan heeft gekocht. Uit nieuwe foto’s blijkt dat het park een gloednieuwe hangende familie-achtbaan van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma heeft gekocht. De eerste oranje baandelen en grijze supports zijn reeds bij het pretpark verschenen. Om welke lay-out het gaat, is momenteel nog niet bekend.

Gumbuya World klasseert zichzelf als het “nieuwste en beste themapark in Melbourne”. Het opende in 1978 als een dierenpark en doorheen de jaren zijn daar verschillende attracties en een waterpark aan toegevoegd. In 2016 werd het park verkocht aan een investeringsmaatschappij die ambitieuze plannen hadden om het pret- en dierenpark te upgraden naar een meer vooruitstrevend themapark. In december 2017 introduceerde het park haar eerste achtbaan: een familie-achtbaan van de Italiaanse fabrikant SBF Visa. Het lijkt erop dat de nieuwe investeerders zich aan hun woord houden met de komst van twee nieuwe achtbanen. Een officiële aankondiging en openingsdatum zijn nog niet bekendgemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid mikt het park op een opening eind 2022, bij de start van het zomerseizoen in het Zuidelijk halfrond.

 

BuzzSaw

De grootste toevoeging voor dit jaar is de tweedehandse SkyLoop achtbaan die tot 2021 haar rondjes reed in Dreamworld Australia. Daar werd de achtbaan verwijderd om plaats te maken voor Steel Taipan. Dit standaardmodel van de Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides is 46,2 m hoog, 150 m lang en bereikt een topsnelheid van 105 km/u. De dichtstbijzijnde variant van dit model is te vinden in het Duitse Skyline Park (Sky Wheel).

 

Bron: Gumbaya World, PCW.News, Wikipedia
Foto’s: Mitty Theme Park