Plopsaland voorziet dit jaar 8 luxe-caravans op Plopsa Village

Plopsa Village, de Plopsa-camping gelegen achter het pretpark, pakt dit jaar uit met de komst van haar eerste gethematiseerde accommodaties. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan acht luxe-caravans, volledig vormgegeven in de stijl van Kabouter Plop. Deze caravans zijn het eerste deel van een veel groter plan rond nieuwe thema-overnachtingen. Zo worden ergens de komende jaren maar liefst 75 vakantiewoningen toegevoegd aan Plopsa Village.

 

Plopsaland nam twee jaar geleden Camping Ter Hoeve over dat grensde aan het pretpark. Vorig jaar heropende de camping onder de naam Plopsa Village. Het oude receptiegebouw werd volledig vervangen en daarnaast werd ook een nieuwe moderne speeltuin toegevoegd. Er werd tevens komaf gemaakt met oude stacaravans en in de plek werden moderne standplaatsen voor eigen caravans, tenten en motorhomes voorzien, samen met modern sanitair. Dit jaar worden daar de eerste gethematiseerde overnachtingen aan toegevoegd: acht nieuwe luxe-caravans. Deze caravans zijn allemaal vormgegeven in het thema van Kabouter Plop. Onderstaande foto’s van het decoratiebedrijf Waterpas tonen het interieur en exterieur van de nieuwe caravans.

Plop Chalet

Ondanks dat de buitenkant er nog steeds duidelijk als een caravan uitziet, is daar langs de binnenkant weinig van te merken. Alle ruimtes zijn gedecoreerd in de typische sfeer van de Kabouter Plop. De living bestaat uit twee sofa’s met bonte bekleding, met aansluitend de keuken en eettafel. Daarnaast heeft de kinderkamer een stapelbed en de tweede kamer huist een dubbel bed. Doorheen alle kamers worden de beige-gele muren, inclusief muurdecoratie en de houtlook doorgetrokken. De badkamer is dan weer voorzien van een modernere tegel-look. Hetgeen ook meteen opvalt is dat de luxe-caravans uitgerust zijn een airco-unit, wat zeker in de warme zomerdagen een welgekomen luxe is in een caravan. Deze verblijven kunnen vanaf 1 juli 2022 geboekt worden.

Plopsa Village Fase III

Deze acht caravans zijn slechts de eerste deel van een ruimere uitbreiding van Plopsa Village met gethematiseerde accommodatie. In de loop van de komende jaren staat er nog een grootschalige uitbreiding gepland: Plopsa Village Fase III. Deze uitbreiding omvat de bouw van 75 vakantiewoningen op het terrein pal achter het receptiegebouw. Vanuit dit vakantiepark gaat ook een rechtstreekse ingang naar het park gemaakt worden: bezoekers komen dan bij Wickieland het park in. Voor de thematisatie van de huisjes grijpt Plopsa terug naar de gehele catalogus van Studio 100 en Ketnet. Zo gaan er onder andere huisjes gebouwd worden rond Wickie De Viking, Maya De Bij, Piet Piraat, Mega Mindy, K3, Samson en Marie, Kabouter Plop en nog vele anderen.

 

Foto’s: Waterpas, depanne.be