Tayto Park zal van naam veranderen

Het snackbedrijf Tayto kondigt na 12 jaar het einde van de sponsorovereenkomst met het Ierse Tayto Park aan. De overeenkomst zal aflopen op oudejaarsavond 2022, en zal niet verlengd worden. Het attractiepark zal daarna een geheel nieuwe identiteit krijgen, met veel veranderingen op het programma. Vóór januari 2023 zal er nog een nieuwe naam gekozen worden voor het park.

 

De ondernemers van zowel het pretpark als het snackbedrijf zijn erg enthousiast over de samenwerking tijdens de afgelopen 12 jaar. “Ik ben verheugd dat ik al meer dan tien jaar zo succesvol ben met een van de meest iconische Ierse merken. Onze samenwerking met Tayto Snacks heeft ertoe bijgedragen dat in iets meer dan 12 jaar een van de populairste toeristische attracties van Ierland is ontstaan”, aldus Raymond Coyle, de baas van het attractiepark.

Hij voegt daar nog aan toe dat het moment nu is gekomen om het park een nieuwe naam te geven, omdat er heel wat veranderingen zitten aan te komen. Zo zullen er nieuwe en spannende attracties naar het park komen, maar er zal ook meer plaats zijn voor de dierentuin. De komende twee jaar zou er zelfs 30 miljoen euro in het park geïnvesteerd worden.

De directeur van Tayto Snacks, een snackbedrijf voornamelijk gespecialiseerd in krokante chips en popcorn, bedankt het management van Tayto Park en reageert als volgt: “We zijn enorm trots op onze titelsponsoring van Tayto Park tijdens het afgelopen decennium. Ons project heeft de oprichting ondersteund van een van Ierlands meest succesvolle toeristische attracties die meer dan 5 miljoen bezoekers heeft ontvangen sinds de oprichting in 2010. De sponsoring van het park gedurende die tijd heeft ons geholpen om de emotionele band die Tayto heeft met Ierse consumenten verder te versterken door de waarden van het merk rond familie en gemeenschap uit te bouwen”.

Tayto Park telt momenteel drie achtbanen, maar we konden eerder al aankondigen dat Tayto Park haar rollercoasteraanbod zal verdubbelen tegen 2023. Het pronkstuk is alvast de houten achtbaan Cú Chulainn die opende in 2015.

 

Bron: DublinLive, Tayto Park