Oprichter S&S-Sansei Technologies overleden op 80-jarige leeftijd

De oprichter van attractiefabrikant S&S-Sansei Technologies, Stan Checketts, is op zondag 2 januari 2022 op 80-jarige leeftijd overleden. Hij richtte het bedrijf op in 1994 en bouwde aanvankelijk voornamelijk trampolines en materiaal voor bungeejumpen.

 

Stan J. Checketts werd geboren op 6 februari 1941 in Logan in de Amerikaanse staat Utah, stierf vredig in zijn huis in Providence in de staat Utah, omringd door zijn dierbaren op zondag 2 januari 2022. De man werd 80 jaar oud. In 1994 richtte hij samen met zijn tweede vrouw Sandy Barber een bedrijf op dat trampolines bouwde en materiaal voor bungeejumpen maakte.

Later begon het bedrijf met het bouwen van steeds spectaculairdere attracties zoals vrijevaltorens en andere thrillrides, ook kwamen daar achtbanen bij. Het bedrijf S&S Sansei Technologies werd door de loop der jaren meermaals overgenomen, maar is sinds 2012 in handen van het Japanse bedrijf Sansei Technologies. Datzelfde Japanse bedrijf nam in 2018 ook het Nederlandse bedrijf Vekoma over.

S&S, eerder ook gekend onder de namen S&S Worldwide en S&S Power, werd bij het grote publiek bekend om haar bijzondere achtbanen. Zo ontwikkeld het bedrijf de 4D Free Spin achtbanen waarbij de karretjes rond de horizontale as spinnen, de El Loco achtbanen met scherpe bochten en meer dan verticale drops, de Screaming Squirrel achtbanen die lijken op een knikkerbaan, gelanceerde achtbanen met gecompresseerde lucht die de krachtigste lanceringen ter wereld opleveren en heel wat andere opvallende en unieke achtbanen.

 

Bron en foto: S&S-Sansei Technologies