Sfeerverslag: Eifelpark – 3 oktober 2021

Voor de allereerste keer gaan Hannelore en ik naar Eifelpark. Dit Duitse park, gelegen in de Eifel, heeft heel wat te bieden zoals 2 achtbanen, boomstammetjes en een alpine coaster. Ook het wildpark wil ik zeker niet missen, tijd om dit park eens te verkennen.

 

Het park was al een klein uurtje open toen we aankwamen op de bescheiden parking van het park. Het weer hadden we alvast niet mee want het waaide en regende volop. Heel vlug gingen we het park binnen en in het eerste winkeltje dat we tegenkwamen besloten we om een paraplu te kopen. Op naar de eerste attractie, al zal het overal een natte ervaring worden.

Op het parkplan zien we dat het park 2 ingangen heeft en dat het opgedeeld is in verschillende delen. Het eerste deel ligt beneden waar we onder andere de alpine coaster kunnen terugvinden. De attracties liggen dan weer bovenop een heuvel en dan heb je ook nog het wildpark.

Onze eerste “attractie” werd dit bescheiden spiegelpaleis. Kort daarna gingen we voor de fun ook nog eens door een kleiner doolhof.

Wat verderop zagen we de eerste nieuwe credit voor vandaag, namelijk de alpine coaster. De alpine heeft de naam Eifel Coaster gekregen en met zo’n slecht weer heb je het voordeel dat je nergens hoeft te wachten. Traditioneel start de rit met een lange optakeling, boven aangekomen draaien we onmiddellijk terug naar beneden. De rit vind ik redelijk goed, niet te kort en soms kun je zelfs wat airtime ervaren. Ook de locatie tussen de bomen vind ik prachtig.

We komen tot de ontdekking dat er verder beneden niet veel meer te ontdekken is, waarop we besluiten op naar het bovenste punt te trekken. Via een steile helling komen we onderweg enkele dinosaurussen tegen en merken we ook dat het park heel erg groen is.

Eenmaal boven aangekomen merken we dat het park ook een klein boerderijgedeelte heeft. Zo is er een spel met kruiwagens en kun je er een wedstrijdje koeien melken houden. Uiteraard vind je er ook enkele dieren terug zoals geitjes. Ik besloot om de geitjes wat eten te geven met eten dat je daar ter plaatse kunt kopen.

In de verte hadden we de ook de grote attracties al zien staan. Tijd om die eens te gaan ontdekken. Ons eerste slachtoffer waren de boomstammetjes, iets wat ik in dit weer niet echt kan aanraden. Gelukkig werden we niet doorweekt en hebben we ons toch heel hard kunnen amuseren.

Net naast de boomstammen vinden we ook nog een wilde muis achtbaan. Ook hier hoefden we weeral niet te wachten waardoor we onmiddellijk konden instappen. De rit heeft weer dezelfde traditionele lay-out zoals je die overal tegenkomt. Met heel veel scherpe bochten waarbij je denkt dat het achtbaankarretje zo van track zou kunnen vliegen en natuurlijke enkel diepe drops. Persoonlijk vind ik dit wel één van de betere wilde muis achtbanen die ik al heb kunnen doen.

Op hetzelfde plein vind je ook de Jules Verne Tower, een zogenaamde Starflyer. De rit was niet zo geweldig want boven waaide het echt hard, waardoor ervan genieten niet veel in huis kwam.

De laatste achtbaan vinden we ook in het piratengebied. Die achtbaan is een Big Apple Coaster al is de worm vervangen door een trein met piratenbootjes.

Naast het piratengebied vind je er ook nog een Far West gebied. Hier staan vooral kleinere attracties.

Als laatste bezochten we nog het wildpark. Hier konden we genieten van een rustgevende wandeling langs allerlei dieren. Zo kwamen we hertjes en everzwijnen tegen, net als enkele beren. Het wolvenverblijf hebben we ook geobserveerd maar helaas konden we daar geen wolven spotten.

Door het slechte weer zijn we wat vroeger richting ons hotel vertrokken, maar hebben we toch genoten van ons bezoekje aan Eifelpark. Er staan enkele toffe attracties en ook het wildpark was prachtig. Tot ziens Eifelpark.