Nieuwe plannen en bouwfoto’s Hangzhou Bay Sunac Tourism City duiken op

Wat ooit het eerste Six Flags park in China zou worden, zal nu Hangzhou Bay Sunac Tourism City worden. Dit park zal enkele van de oorspronkelijk geplande attracties openen, die al te zien waren op de concepten van het Six Flags park, maar sommige attracties werden veranderd naar andere.

 

In 2016 gingen de bouwwerken van start voor het eerste Six Flags pretpark en waterpark in Azië. Het pretpark kreeg de naam Six Flags Zhejiang en het waterpark kreeg de naam Six Flags Hurricane Harbor. Het resort is gelegen in de stad Haiyan. Maar in het voorjaar van 2020 werden de bouwwerken aan Six Flags Zhejiang en Six Flags Hurricane Harbor stilgelegd. Six Flags had immers de stekker uit het project getrokken omdat haar partner voor het project, de Riverside Investment Group, in financiële problemen zat en daardoor haar gemaakte afspraken niet was nagekomen.

De Sunac Group nam het project over en zal het pretpark en waterpark nu verder afbouwen maar niet uitbaten als een Six Flags pretpark. De parken worden omgevormd naar Hangzhou Bay Sunac Tourism City en als 15de resort van de groep openen in 2022.

Toch zien we op concepttekeningen dat de groep enkele van de oorspronkelijk geplande attracties niet lijkt te gaan bouwen. Zo zou er een S&S Free Spin Coaster komen, maar die werd vervangen door een Flying Theater en ook de houten achtbaan werd uit de oorspronkelijke plannen geschrapt. Op de nieuwe plannen zien we minstens vier achtbanen. Deze worden een Junior Coaster en een Family Coaster van Jinma Rides en een Power Splash en een HyperCoaster van Mack Rides.

De trackdelen voor de achtbanen komen volop toe in het park.

Behalve de achtbanen zien we op bouwfoto’s ook al boomstammetjes opduiken, een reuzenrad, drie Space Shot torens en andere.

 

Bron en foto’s: VH Coasters, themeparx