Fantawild Xuzhou krijgt allereerste Vekoma Super Boomerang

Momenteel worden in China meerdere nieuwe pretparken voor de Fantawild groep gebouwd. Eentje daarvan zal terug te vinden zijn in Tongshan gelegen in de provincie Jiangsu. Dit park zal onder haar attracties drie achtbanen hebben, waarvan de Vekoma Super Boomerang zeer bijzonder is. Dit wordt de eerste achtbaan van dit type die zal openen.

 

Een nieuw Fantawild park is in aanbouw in de provincie Jiangsu. Dit wordt een van de vier parken die de Fantawild Groep in 2023 zal openen. Ook dit jaar opent de groep vier parken. Heel veel concepttekeningen konden we nog niet vinden van dit park, maar eentje werd onlangs gedeeld via VHCoasters en daarop viel een speciale Boomerang achtbaan op. Dit wordt namelijk de allereerste Vekoma Super Boomerang ter wereld.

De baan wordt 436 meter lang, 50 meter hoog en bereikt een snelheid van 95 km/u. In een afbeelding die Vekoma zelf ooit deelde in een artikel, waarop een voorbeeld te zien is van dit type, lijkt het er ook op dat inversies mogelijk zijn. Het is niet duidelijk of deze effectief in de baan van Fantawild zullen zitten.

Behalve de Super Boomerang mag Vekoma hier nog twee andere banen bouwen. Zo opent men ook een Junior Coaster, die 254 meter lang wordt, 11,7 meter hoog en een snelheid van 46 km/u bereikt. Alsook komt er een achtbaan van het type Hyper Space Warp. Deze wordt 720 meter lang, 26,8 meter hoog en haalt een snelheid van 78 km/u. In de baan zitten drie inversies waaronder twee Corkscrews en een Sidewinder.

Een gelijkaardig Hyper Space Warp baan bouwde Vekoma voor deze groep al in Oriental Heritage in de Chinese provincie Hunan met Celestial Gauntlet.

 

Bronnen en foto’s: VHCoaster, RCDB