Iconische houten achtbaan Blue Streak vat vuur bij afbraak in Conneaut Lake Park

Bij het Amerikaanse pretpark Conneaut Lake Park ging de laatste dagen de Iconische houten achtbaan Blue Streak tegen de vlakte. Deze achtbaan stamde uit 1938 en kreeg alvast geen glorieus einde, tijdens de afbraakwerken brak een brandje uit.

 

Het Amerikaanse pretpark Conneaut Lake Park opende in 1892 als kermis en tentoonstelling van landbouwwerktuigen en boerderijdieren. Doorheen de jaren groeide het uit tot een volwaardig pretpark. In 2019 opende het park nog enkele nieuwe attracties en vonden er renovatiewerken plaats, maar in 2020 heropende het park niet omwille van de coronacrisis. In maart 2021 ging het park failliet, maar kwam er een overnemer. Sinds de overname door ondernemer Todd Joseph sloten meerdere attracties en werden andere verkocht. Hoewel de man elke vorm van communicatie weigert lijkt het er op dat hij de grond voor andere doeleinden wil gaan gebruiken.

Dat de man andere plannen heeft blijkt ook door het feit dat de iconische houten achtbaan Blue Streak onverwacht gesloopt werd. De baan opende in 1938 en was een van de twee projecten van achtbaanontwerper Edward Vettel.

Tijdens de afbraakwerken brak tevens een brand uit. Bij de brand raakte niemand gewond, maar de brandweer moest uitrukken om deze onder controle te krijgen. Bij de brand werd een deel van het stationsgebouw in as gelegd. De oorzaak van de brand zou volgens de eigenaar te wijten zijn aan een technisch defect aan een van de machines die bij de werken gebruikt werd. De afgebroken delen van de baan werden trouwens gecontroleerd verbrand, hiervoor zou de eigenaar een vergunning gekregen hebben.

 

Blue Streak

Blue Streak was een houten achtbaan, ontworpen door Edward Vettel en gebouwd door National Amusement Device Company. Deze klassieker bleef doorheen de jaren wel meerdere keren gesloten door technische problemen en de nodige aanpassingen, toch was dit een zeer geliefde baan bij de bezoekers. De baan was ongeveer 24 meter hoog en ongeveer 884 meter lang.

 

Bronnen: Wikipedia, RCDB, Erie News Now