Zamperla presenteert spannende pendelattractie met de Zetta Swing

Met de Zetta Swing breidt het Italiaanse bedrijf Zamperla haar aanbod aan thrillrides opnieuw uit. Dit moet de hoogste schommelattractie ter wereld worden met een zwaaihoogte van 60 meter. Deze nieuwigheid werd voor het eerst voorgesteld op de IAAPA 2021 expo in Orlando.

 

Met de Zetta Swing stelt Zamperla een meer dan intense nieuwe thrillride voor. Bij deze attractie zwieren de inzittenden heen en weer aan 90 km/u tot op een maximale hoogte van 60 meter. In de gondel van de attracties is plaats voor 16 personen, maar er kan ook geopteerd worden voor een uitvoering met twee gondels, waardoor 32 personen kunnen plaatsnemen.

 

De gondel zelf beweegt ook vrij tijdens het zwaaien, zo krijg je het gevoel van vliegen, gecombineerd met een vrijeval. Een Zetta Swing kan op een relatief kleine oppervlakte gebouwd worden, de attractie heeft een footprint van 17,5 x 21,6 meter.

 

Bron en foto: Zamperla